Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Vakıfbank’a 200 milyon euro tutarında ‘Yeşil Konut’ kredisi

Vakıfbank’a 200 milyon euro üzerinden “yeşil konut” kredisi verildiğini açıklayan Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih, imzaların AFD ile Vakıfbank arasında gerçekleştiğini söyledi. Yeşil Konut Projesi kapsamında alınan kredi, sürdürülebilirlik açısından hâlâ güçlü olunduğunu gösteriyor.

Vakıfbank’a Yeşil Konut Projesi altında kredi verildi

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imzaların tamamlandığını açıkladı. ‘Yeşil Konut Projesi’ kapsamında anlaşmanın 200 milyon euro tutarında olduğunu bildiren Üstünsalih, ülke ekonomisine değer katmaya devam ettiklerini aktarıyor. Banka üzerinden gerçekleştirilen açıklamaya göre, Türkiye’de enerji verimliliğinin üst seviyeye çıkması adına geliştirilecek olan konut sayısı, Vakıfbank’a 200 milyon euro tutarında bir anlaşma sağladı. AFD’nin desteklediği ‘Yeşil Konut Projesi’ için harekete geçen banka, sektörde en yüksek kredi alan isim olmayı başarmıştır. Anlaşmanın ardından her iki tarafın genel müdürlüğünü üstlenen isimler imza törenine katıldı. Törende konuşma sırasını alan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, anlaşmanın kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. AFD ile ilk iş birliklerinin 2017 yılında olduğunu hatırlatan genel müdür, “Şimdi yeni bir imza daha atmış bulunmaktayız” diyor.

Türk bankacılık sektörünün en aktifi

İmza töreninde konuşmasını sürdüren Üstünsalih, “Eylül ayında Dünya Bankası ile imzalanan kredinin ardından, 2020 yılının zorlu sürecinde dahi uluslararası kuruluşlarla imzamızı sürdürdük. Bu anlamda bizlerin ikinci kredisidir. Uluslararası piyasada olduğu kadar, sürdürülebilir bankacılık alanında da atılan adımlar ve yapılan çalışmalarla Türk bankacılık sektöründe aktif ve öncü konumuna eriştik” dedi. Konuşmada ilk sürdürülebilirlik projesinin 750 milyon ABD doları üzerinden gerçekleştiği verilen bilgiler arasında yer edinmiştir. AFD ile imzalanan yeni proje kredisi, sürdürülebilirlik alanında devam ettirilen başarıların somut örneği olarak gösteriliyor.

A ve B sertifikalı çevre dostu projeler

Finans kaynağını bulduktan sonra, A ve B sertifikasına sahip çevre dostu projelere destek verme planı yapan Vakıfbank, bu doğrultuda kendilerine destek veren AFD yetkililerine teşekkür etti. Gelecek yıllara istinaden geliştirilmesi beklenen ilişkiler, sürdürülebilirlik alanına ayrıca bir katkı sunacaktır. Bankacılık anlayışında stratejik hedefler geliştirmeye devam eden banka, motivasyon ve ortak hedefleri doğrultusunda AFD projelerinde de yer edindi. Devam eden süreçte, ortak bir zemine sahip olan AFD ile daha büyük işler başarılacak. Bu potansiyeli yakaladıklarından söz eden Üstünsalih, ilerleyen süreçlerde yeniden bir araya gelerek iş kapasitesini büyüteceklerini umduklarından söz etti.

Yeşil Konut Projeleri için Paris Anlaşması devreye girdi

İmza törenindeki katılımcılar arasında İstanbul Fransız Başkonsolosu Oliver Gauvin’de vardı. Gauvin, Paris İklim Anlaşması’nın bugünlerde kutlandığını hatırlatarak, imza törenine katılmaktan memnuniyet duyduğunu aktarmıştır. Uluslararası toplumda artan karbon emisyonlarını azaltma çabalarına rağmen hedefin uzakta kaldığından söz eden başkonsolos, “Temiz ve sürdürülebilir bir enerji ile CO2 tasarrufu konusunda devam eden çalışmalar, doğru yönde atılan adımlardır” açıklamasında bulundu. Konuşmasını devam ettirmeyi tercih eden başkonsolos, yeşil konut projeleri ve mevcut projelerin durumuna değindi. Enerji tüketimlerinin iyileştirilmesi için yapılan bu çalışmalarda, büyüme potansiyelini oldukça yüksek gören Gauvin, projeleri Türkiye’ye yayabilecekleri için mutlu olduğunu söylüyor. Bu anlamda geliştirilmesi beklenen projeler için yapılan anlaşmalar yalnızca kredi değil, teknik alanda da birtakım sözler getirdi.

AFD Türkiye Direktör Yardımcısı stratejik ilişkiye göz attı

Düşük karbon ekonomisini desteklemeye karar verdikleri süreçte, Türkiye’de harekete geçen Vakıfbank’a 200 milyon euro destek sağlandı. Geçişi desteklemek için finansal kurumlar ve doğrudan yapılan yatırımlar, Türkiye’nin sürdürülebilirliği açısından son derece önem taşıyor. Bu kapsamda oluşturulan destek ile katkıda bulunma planlarının genişletildiğini söyleyen AFD Türkiye Direktör Yardımcısı Emilie Huang; hedefler doğrultusunda iş birliğini sürdürmekten keyif duyulduğunu vurgulandı.

Konut kredi haberlerine göz atmak için tıklayınız.