Kategoriler
Emlak Haberleri

VakıfBank’tan Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi

Vakıfbank, müşterilerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda inovatif ürünleriyle etkin çözümler geliştiriyor. Banka, konut sahibi olmak isteyenler için yeni bir konut kredisi sunuyor. Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi enflasyondaki aşağı yönlü hareketlerde faizi azaltma özelliği taşıyor.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi hakkında bilgi verdi. Üstünsalih, faizler ve enflasyon nedeniyle ev almayı erteleyenlere uygun bir alternatif sunduklarını söyledi. Üstünsalih, bu ürünle konutta ertelenen talebi harekete geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Tercihe bağlı faiz oranı

Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ürün kapsamında iki değişik faiz uygulamasından faydalanabiliyor. İlk alternatifte, önce sabit sonrasında değişken faiz oranı uygulanıyor. İkinci seçenekte ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranına Bankanın sözleşmede belirlenen marj oranını eklemesiyle belirlenecek olan değişken faiz oranıyla kredi kullanabilmek mümkün. Geri ödeme döneminde güncel oranlardan sabit faizli konut kredisine dönüş yapabilme olanağı da mevcut.

Kredilerin faiz oranları, vade boyunca piyasa oranlarına göre yapılandırma olmadan 3, 6 ya da 12 ayda bir güncellenecek. Güncelleme için de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından referans kabul edilip ilam edilen TÜFE yıllık yüzde değişimindeki oran baz alınacak.

Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi kullanan kişiler, geri ödeme zamanında istedikleri zaman o dönemki sabit faizli konut kredisine geçiş yapabilme imkânına sahip. Kredi kapsamında uygulanacak faiz oranı, sözleşmede belirtilen azami faiz oranını aşamayacak ve tüketicinin haklarını koruyan bir tavan faiz uygulaması olacak.

Faiz oranları, müşteri tarafından seçilen periyoda göre otomatik olarak güncellenecek. Güncelleme, e-posta adresinden bildirilecek.

Şayet erken ödeme yapılırsa da ödenen rakam için “erken ödeme tazminatı” alınmayacak.