Kategoriler
Toki Haberleri

Van’da heyet konut ihtiyacına yönelik TOKİ’ye ziyarette bulundu

Van’da AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arsav ve ekibi tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette konut üretme, kentsel dönüşüm projeleri ve alan içinde gelişen yapısal sorunlara dair konuşmalar öne çıktı. TOKİ’nin Türkiye genelinde gerçekleştirmiş olduğu projelere dair görüşlerde bulunan Arsav, girişimlerin gerçek bir şans olduğundan bahsediyor.

Van’da istek ve talepler vekile iletildi

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arsav’ın önderliğinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nı ziyaret edildi. Ziyaretçiler arasında öne çıkan isimler; Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan oldu.

Ekibin devamında ise Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari ve Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer vardı. Van heyeti olarak toplanan ekip, görüşmeleri sırasında önemli konuları göz önünde bulundurdular. Tamamlanan ihaleler, kentsel dönüşüm alanları ve proje planlaması devam eden yatırımların konu edinildiği toplantıda; belediyenin talepleri, millet bahçeleri ve konut projelerine dair görüş ve fikirler TOKİ Başkan Vekili Hakan Akbulut’a aktarıldı.

TOKİ binlerce şansı içinde barındırıyor

Görüşmelerin ardından basına açıklamada bulunan Van Milletvekili Abdulahat Arvas, ziyaret esnasında kent genelini kapsayan sorunları ve vatandaşların isteklerini TOKİ Başkan Vekili Hakan Akbulut’a ilettiklerini söyledi. Van’da devam eden konut projeleri, kentsel dönüşüm alanları ve plan aşamasında olan pek çok projeye dair konuların üzerinden geçildiği anlamlı günün ardından TOKİ’nin önemi bir kez daha kavrandı. Kurulan heyetle birlikte sıklıkla Başkanlığı ziyaret ettiklerini bildiren Arvas, kentleşme sürecinin 90’lı yıllarda Türkiye geneline yayıldığını söylüyor. Göçle birlikte başlayan ve artarak devam eden kentleşme özellikle konut ihtiyacını doğurdu.

Van’da sıklıkla gündeme getirilen konut açlığının bastırılması adına proje girişimlerini başlatan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, proje sayısını yükseltiyor. Hem konut üretici hem de yenileyici olarak tanınan TOKİ’nin kentlerde birçok sorunu çözdüğü görüldü. 2011 yılında Van ve Erciş’te meydana gelen büyük depremin yıkım ve ölüm getirdiği bölgelerde yine harekete geçen ilk isim TOKİ olmuştur. Soğuk kış aylarında aralıksız çalışma kararı alan yetkililer, saha içi ekiplerini yine vatandaşların mağdur olmaması için sayıca arttırdı. Zor bir sürecin sonunda başarıyla teslimi yapılan yeni konutların ölüm ve korkuyu ortadan kaldırması en önemli meşguliyettir.

Yeni konut projeleri için görüş bildirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunu üstlendiği ancak, sıklıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla projede prensiplerin kazandırıldığı TOKİ’de Sosyal Konut Projeleri devam etmektedir. ‘Her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ adıyla hak sahiplerinin belirlendiği konutlarda dar ve orta gelirli vatandaşlar ev sahibi oluyor. Van’da bu yıl Erciş, Tuşba, Çatak ve Başkale ilçelerinde konut yapımı için görüşmelerin devam ettirildiği ve büyük ölçüde onay verilmesi kesinleşen projelerde ihale tarihleri belirlendi.

Başta Erciş ve Tuşba ilçesinde ihale tarihini öne alan TOKİ’nin duyurusu 27-28 Nisan 2020 oldu. Kuraların belirtilen tarihte çekilmesinin ardından bölgede son dakika gelişen talep ve yer sorunu projenin ileri tarihe ertelenmesini sağladı. Fakat durumun yeniden toparlandığını söyleyen Van Milletvekili Arvas, kasım ayının sonunda belirlenen yerlerin ihale kapsamına alınacağını iletti. Vatandaşlara hayırlı olsun dileklerinde bulunan Arvas, 2021 taleplerinin doğru adrese ulaşıldığı konusunda kişilere teminat veriyor.

Van Başkale haberine göz atmak için tıklayınız.