Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Villa, müstakil ve yazlık evlere talep artabilir

Pandemiden dolayı iş yerleri evden çalışma şekline geçerken salgından sonra genel alışkanlıkların değişeceğini öngören Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, özellikle hizmet sektöründeki iş verenlerin daha küçük ofisleri tercih edebileceğini kaydetti.

Çevrim içi toplantı gerçekleştirmeyi mümkün kılan uygulamaların sayesinde daha esnek ve kolay çalışma ortamlarının sağlanabileceğini değerlendiren Özelmacıklı, ortak çalışma alanlarına olan talebin önemli ölçüde azalma beklendiğini aktardı.

Evden çalışma dönemiyle beraber, konutlar içerisinde yeni alanlara ihtiyaç duyulmaya başlandığını da ekleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı “Evden çalışmaya alışma sonrasında özellikle hizmet sektöründe işverenler daha küçük ofislerin kullanımını tercih edebilir gözüküyor. Özellikle çevrim içi toplantılara imkân tanıyan uygulamalar ile daha esnek ve kolay çalışma ortamları sağlanabilecek. Ortak çalışma alanlarında ise önemli ölçüde talep azalması bekleniyor. İnsanlar sosyal mesafe nedeni ile diğer kişiler ile temas kurmaktan ve yakın durmaktan mümkün olduğunca kaçınacaklar.” diye konuştu.

Villa ve müstakil evlere talep artacak

Pandemi nedeniyle değişen alışkanlıklar, çok sayıda odayı içeren ve daha büyük konutlara olan ihtiyacı doğurabilir.

Kredilendirme oranının artmasının yanı sıra salgın döneminde ev sahibi olmanın öneminin anlaşılmasıyla beraber satılık konutlara olan talebin artacağını kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü, alıcıların konut ihtiyacının değişeceğini kaydetti. Buna göre evden çalışma alışkanlığıyla beraber daha ferah ve büyük, İnternet hızı yüksek olan konutlara talep artacak. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ayrıca müstakil, villa ve yazlık evlere olan talebin de artacağına yönelik tahminde bulundu.

Mustafa Hakan Özelmacıklı “Kredilendirme oranın artması, ev sahibi olmanın özellikle bu dönemdeki öneminin hissedilmesi, insanların ev alım talebini artıracaktır. İnsanlar bu tür dönemlerde daha ferah ve geniş evlere ihtiyaç duydukları için taleplerinde de bu yönde değişiklikler olacak. Evden çalışabilmek için artık yüksek hızda İnternet’i olan, daha çok oda sayılı taşınmazların talebinde artışlar yaşanacak. Ayrıca villa, müstakil evlere ve alternatif bir yaşam alanı sunan yazlık evlere talebin artacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.