Kategoriler
Ekonomi Gündem

Volkswagen, birçok sektörü hareketlendirecek

Görüşmelerin ardından Almanyalı otomotiv firması Volkswagen (VW), Manisa’da fabrika kurma kararı aldı.

Birkaç yıl içerisinde kurulması planlanan fabrikanın otomotiv sektörüne ve istihdama katkısının büyük olacağı söyleniyor. Kurulacak otomotiv fabrikasının otomotiv sektörünün yanı sıra fabrika demir-çelik, lastik, plastik, cam, boya, elektrik ve elektronik gibi sektörleri de hareketlendireceği iddia ediliyor.

Amortisör üreten İnsu Teknik üst yönetimi, VW‘nin kararını değerlendirdi. Otomotiv firmasının kararını olumlu şekilde değerlendiren Yönetim üyeleri, VW‘nin otomotiv sektörüne çok sayıda yararının olacağını kaydetti.

VW‘nin uzun zamandır fabrika kuracağı yer için arayışta olduğunu ve fabrikasını Manisa’da kurma kararını aldığını hatırlatan İnsu Teknik Ticari Süreçlerden Sorumlu Şirket Ortağı Mike Behmoaras, VW‘nin kararının otomotiv sektörü açısından oldukça güzel ve gurur verici olarak nitelendirdi.

Otomotiv firmasının fabrikasının birkaç yıl içerisinde üretimde olacağını aktaran Behmoras, otomotiv firmasının Türkiye’de yapılan son zamanların en büyük yatırımlarından biri olarak nitelendirdi. Behmoras sözlerini, “Uzun yıllar sonra Türkiye’ye yeni bir yatırım geldi. Yıllar sonra ilk kez Volkswagen gibi büyük bir markanın Türkiye’ye girişi sektörümüze ciddi bir ivme katacaktır. Yeni yatırımın istihdama da katkısı fazla olacak. Ana sanayi ve yan sanayiyle beraber yeni fabrika ile binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak.” şeklinde sürdürdü.

Otomotiv firmasının fabrika kararının diğer sektörler için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Behmoras, fabrikanın faaliyete geçmesiyle ekonomide hareketlilik yaşanacağını söyledi.

Volkswagen Türkiye’yi nitelikli iş gücü nedeniyle tercih etti”

Türkiye’nin otomotiv sanayisindeki konumunun ve yetişmiş insan gücünün iyi seviyede olduğunun altını çizen Mike Behmoaras, köklü bir geçmişe sahip otomotiv firmasının Türkiye’yi nitelikli iş gücü olduğu için tercih ettiğini açıkladı.

Volkswagen Türkiye’yi otomotiv sanayisindeki bilgi birikimi, deneyimi ve nitelikli iş gücü nedeniyle tercih etti. Türkiye’de otomotiv sanayi lider konumda yer alıyor. Renault, Tofaş, Ford, Honda, Hyundai ve Toyota gibi markaların Türkiye’de yatırımları bulunuyor. Volkswagen‘in de katılmasıyla sektörümüzde büyük bir hareketlilik yaşanacak.” sözlerini kaydeden İnsu Teknik Ticari Süreçlerden Sorumlu Şirket Ortağı, markaların ülkemize bakış açısını değiştirerek yeni yatırımların Türkiye’ye yönelmesinde etkili olacağını belirtti.

 

 

 

Exit mobile version