Kategoriler
Ekonomi Gündem

Volkswagen ikinci el araç pazarında birinci oldu

Son 20 yıldan beri DOD‘da 237 bin adet ikinci el araç satıldı. 1999 yılından bu yana Firmanın ikinci el araç pazarında en çok Volkswagen markalı araba modelleri satıldı.

İkinci el araç satış markasının 1999’dan bu yıla kadar biriktirdiği istatistiklere göre; DOD Yetkili satıcılarında satılan araçlardan ilk beşe Volkswagen, Renault, Audi, Seat ve Ford  markaları girerken Passat, Polo Jetta, Golf ve Leon modelleri çok tercih edilenler arasındaki ön sıralarda yerini aldı. 

Tüketicilerin tercihi dizelden yana

İstatistiklere göre sedan karoser tipli araç tercihi yoğunluğu, yerini 2015 yılından itibaren hatchback karosere bırakırken 2016 yılından itibaren müşterilerin manuel şanzıman yerine otomatik şanzımana tercih etmeye başladı. Toplamda ise sedan karoser tipli ve manuel şanzımanlı araçların tercih oranının diğerlerinden fazla olduğu gözlemlendi.

Öte yandan DOD‘dan ikinci el araç satın alanların yoğunlukla 1.6 veya altı motor tiplerini tercih etti. Tüketicilerin çoğunluğunun tercih ettiği yakıt türü ise dizel oldu.

Alıcıların beklentisi dürüstlük ve destek

Tüketicilerin doğru bilgi verilmesini ve satış sonrası destek beklediklerini kaydeden DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan, “İkinci el araç alımında müşteri tarafındaki en büyük beklenti araç hakkında doğru bilgiyi alabiliyor ve satış sonrasında muhatap bulabiliyor olmak. 101 Nokta Kontrolü, DOD Garanti gibi hizmetlerimiz ile müşterilerimize şeffaf ve güvenilir bir hizmet veriyoruz.” dedi. 

Gündoğan, firmanın kurulduğu zamandan beri güncel gelişmelere dayalı ve kullanıcı odaklı projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erol Gündoğan “Kuruluşumuzdan bu yana kullanıcıların ihtiyaçlarını gözlemleyip beklentiler ve sektördeki yeni eğilimler odağında projeler geliştiriyoruz. Dijital platformlarımız üzerinden kullanıcılarımıza araçların iç görünümlerini sektörde bir il olarak DOD 360º ile detaylı inceleyebilme imkânı sunduk. Hedefimiz, ikinci el otomobil pazarında müşteri ihtiyaçlarını karşılayan yeni uygulamalarla, sektörü geliştirmek ve hizmet kalitemizi artırarak öncülüğümüzü sürdürmek olacak.” ifadelerini kullandı.