Kategoriler
Gündem

Web-tapu hizmetini bilmeyenler müdürlüklere akın ediyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar vatandaşları durdurmaya yetmiyor. Son günlerde etkisini ülkemizde fazlaca hissettiğimiz salgın hastalığa karşın, Web-tapu hizmeti topluluğa açılmıştı. Ancak işlemlerini tapu müdürlüklerinde yapmaya devam eden kişiler, maskesiz ve eldivensiz işlemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Web-tapu hizmette

Açıldığı günden bu yana aralıksız hizmet vermeyi sürdüren, tapu müdürlüklerine gidilmeden online olarak işlem yapabileceğiniz bir sistem olarak karşımıza çıktı. Kullanıcı sayısını arttırmaya her geçen gün devam ederken, bazı vatandaşlar olayın ciddiyetini kavramamış gözüküyor. Tapu müdürlüklerinde yaşanan izdihamlar sonucunda salgın hastalığın hız kazanmasından korkulsa bile vatandaş söz dinlememekte ısrarcı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik krizin eşiğine getiren koronavirüs (covid-19) ülkemizde de tedbirlerin arttırılmasına neden oldu. Özellikle 65 yaş ve üstü kesim ile kronik hastalığı bulunanların sokağa çıkması engellendi. Ancak tüm bunlara rağmen vatandaş kural tanımadığı gibi nahoş görüntülere sebep oluyor.

Online hizmeti bilmeyenler var

Özellikle yaşlı kesimin yoğunlukla doldurduğu tapu müdürlüklerinde izdiham yaşandığı görünüyor. Maskesiz, eldivensiz hastalığa davet çıkaran görüntüler çalışanların tedirginlik duymasına neden oldu. “Evde Kal” çağrısını hiçe sayan büyük bir kitle yasakları delmeye devam edeceği aşikar.