Kategoriler
Proje Haberleri

Yabancı kişilere tek vatandaşlık sınırlaması

Yabancılarda 2018 yılından bu yana gayrimenkul edinme ile vatandaşlık edilebildiğini yolunda yeni bir genelge sınırlandırılmıştır. Bu genelgede tek vatandaşlık sınırlaması hakkında konuşulmuştur. Aynı zamanda EVA gayrimenkul değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı bu konu hakkında açıklama getirmiştir. Yeni genelge ile birlikte aynı taşınmazın sadece bir kere vatandaşlık alımına konut edilebileceğini söylemiştir. Tekrar tekrar vatandaşlık kazanımına konu edilemeyeceği sıralamasının getirildiğini açıklamıştır. Yabancıya yılda yaklaşık 40 bin satışın yüzde 38’i vatandaşlık için gerçekleştiğinde vurgulamıştır. 2018’de yapılan değişikliklerle yabancıların Türkiye’de 250 bin dolar ve üzerindeki gayrimenkul alması konusuna değinilmiştir.  Buna 3 yıl satmama taahhüdü vatandaşlık edilebilme yolunda açıldığını belirtmiştir. Yabancıya satışların yüzde 38’ini vatandaşlar için gerçekleştiğini ifade etmiştir. EVA gayrimenkul değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı bu konu hakkında detaylı bir şekilde açıklamıştır.

Yapılan Düzenleme Hakkında

Cansel Turgut Yazıcı bu konu hakkında son dönemde bazı suiistimaller nedeniyle düzenleme getirildiğini açıklamıştır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaşlık için gayrimenkul edinme konusunda 22 Mart 2021 tarihlerinde 2019/5 sayılı Genelgesi’nde düzenleme yapmıştır. Yeni genelgeyi değerlendirilen Yazıcı genelgeye göre durumu açıklamıştır. Ayın çıkmasında sadece bir kez vatandaşlık alımının konu edilebileceğini belirtilmiştir. Bu şekilde tekrar tekrar vatandaşlık kazanımını ve konu edilemeyeceği sınırlamalar getirildiğini duyurmuştur.

Yabancıya Aynı Konutla Tek Vatandaşlık Sınırlaması Getirilmesi Hakkında Açıklama

Bir yabancının sahip olduğu müddetçe Türk şirketine devredildiğinde ise vatandaşlık için bu mülkü alacak kişinin eşi, çocuğu ve aynı zamanda yabancı uyruklu bir kişi olamayacaktır. Bu sayede büyükler ve aile bireyleri arasında veya şirkete devredilip orada şahsa satım yapabilir. 3 yıl satın alma süresi geçince vatandaşlık kazanması için döndürülmesinin önüne geçilecek hale gelmektedir. Aynı zamanda bir diğer değişiklik de geri alım taahhüdü ile yapılan satışlardandır.

Bu şekilde yapılan alımlarda şaibeli olarak görülebilecek açık bir şekilde genel bir de ifade edilmiş ve yapılması konusunda da önlemler alınmıştır. Aynı zamanda yabancıya aynı konuda tek vatandaşlık sınırlamasını nasıl getirildi ve bu konu hakkında yapılan açıklamaları görmüş olduk.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…