Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Yabancılar Bitcoin ile konut almak istiyor

Artık gayrimenkul sektöründe de dijitalleşme dönemi başladı. Böyle olunca konut satın almak isteyenler artık Bitcoin ile konut sahibi olmak istiyor. Bu konuda özelikle de yabancı yatırımcıların talebi oldukça fazla. Yabancılar da Bitcoin ile konut sahibi olmak istiyorlar.

Pandemi süreci ile birlikte emlak sektöründe de dijital dönüşüm hızlanmaya başladı. İlk olarak uzaktan görüşmeler, sonrasında örnek dairelerin sanal turlarla gezme dönemi başladı. Ardından online tapular, dijital sözleşmeler sektörün vazgeçilmezi haline geldi. Yabancı yatırımcılar ise sağladığı faydalar sebebi ile Türkiye’de Bitcoin ile daire sahibi olmak istiyor.

Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de dijitalleşmenin son zamanlarda arttığını bildiren Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, “Pandemi ile beraber gayrimenkul sektöründe dijital dönüşüm daha çok hız kazandı. Artık konutlar, video, drone ve 360 sanal turlar ile gösteriliyor. Konut satın almak isteyenler konutun olduğu yere gelmeden, danışmanlar daire içinden sunumlar yapıyor. Dijital sözleşmeler yapılabileceği gibi online tapu almak da artık mümkün olmaktadır. Sanal gerçeklikle konutu gezme gibi yöntemlerin de artması bekleniyor” dedi.

Bitcoin ile konut 

Emlak sektöründe kripto paraların da yaygınlaşmaya başladığını bildiren Şule Alp, “Özellikle yabancı yatırımcılar kripto para ile konut satın alma taleplerinde bulunmaya başladı. Bu tür talepler gelmeye başladı. Örneğin Çin, Bangladeş gibi bazı devletlerde 50 bin doların üzerinde yurt dışına para çıkarma konusunda sıkıntılar olabiliyor. Bunun yanı sıra yabancı yatırımcılar, transfer ücretinin, kur farkının olmaması nedenleri ile Bitcoin ile ödeme yapmak istiyor. Kripto para yatırımlarını risksiz ve güvenli bir alana çekip birikimlerini katlamak istiyorlar. Türkiye bu konuda büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

Türkiye’de de yaygınlaşıyor

Yabancıların yanı sıra Türkiye’de de yaygınlaştığını belirten Alp, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kripto paralara ilgi çok yüksek. Şu an Türkiye, en çok kripto yatırımı olan ülkelerden biri. Bakanlıkların da bu konuda çalışmaları olduğunu biliyoruz. Kripto paraya ilgi her geçen gün artmaktadır. Kısa sürede dijital paralarla gayrimenkul alım-satımı konusunun kaçınılmaz olduğu görülüyor” diye belirtti.

Exit mobile version