Kategoriler
Emlak Haberleri

Yabancılara fahiş fiyat üzerinden konut satılması engellendi

Mart 2019 tarihinden beri ekspertiz raporu uygulaması ile yabancılara fahiş fiyat üzerinden konut satışını engelleyen Türkiye, dünya üzerinde 186 ülke arasından 184 tanesine gayrimenkul satışı yapıyor. Mars Investment Genel Müdürü Hakan BUCAK konu hakkında konuştu.

Yabancılara fahiş fiyat uygulamaları son buldu

Bucak, konu ile ilgili tapu dairelerinin ekspertiz değerlendirme raporunu görmediği takdirde satışı onaylamadığını söyledi. Bununla birlikte uygulama sayesinde fahiş fiyatlarla konut satışı devri bitiyor. Bucak, yabancılara gayrimenkul satışında konutların değerinden fazla fiyatlara satışının engellendiğini bildirdi. Pandemi döneminde en önemli gereksinimlerin lojistik ve barınma olduğunu dile getiren Bucak, lojistik yolları üzerinde konumlu ülkelerin 2 veya 3 katına kadar arttığını söyledi. Bu anlamda dikkat çeken Türkiye, yabancılara vergi muafiyet hakkını sağlamıştı. Ayrıca Türkiye geçtiğimiz yıl ise yabancı çekme dalgasını lehine kullanmayı başardı.

Salgında gayrimenkul satışı arttı

Bucak’ın verdiği bilgilere göre koronavirüs salgını döneminde de toplamda 41 bin yabancıya gayrimenkul satışı yapan Türkiye’de, 20 bin tapu devrinin de henüz tamamlanamamış durumda. Bu rakam son 10 senenin zirvesi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Bucak, şirket olarak da satışlarını salgın sonrası iki katına çıkardıklarını söyledi.

İşte Türkiye’den en çok gayrimenkul alan ülkeler

Bucak’a göre Türkiye 2021 yılında Pakistan, Malezya, Bangladeş ve Singapur ülkelerinden yoğun talep görecek. Yatırımların artışı ise aşılama sürecinin başarısına bağlı. Ayrıca Türkiye’nin Fas, Tunus, Libya ülkelerinden de yoğun ilgi görmesi beklenenler arasında yer alıyor. Bununla birlikte ABD’de yaşamına devam eden emekliler için de Türkiye’nin uygun şartlara sahip olduğunu vurgulayan Bucak, kur farklarının da yabancılar için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Diğer emlak haberleri için tıklayın…