Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Yabancıya konut satış gelirleri 2025 yılında artacak

Dünyanın en güvenilir yatırım araçlarından biri olan gayrimenkul’de yabancıya konut satışı ile ilk sıralara yerleşen Türkiye, pandemi sonrasında yabancıların markajındadır. Yabancıya konut satışları ülkemize yıllık 6 milyar dolar getirir sağlamaktadır. Bunu belirten Süper Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler bu rakamın 2025 yılında 20 milyar dolara çıkacağını belirtmiştir.

Yabancıya konut satışlarında artış yaşanıyor

Pandemi öncesinde yabancıya konut satışları dünya liderlerinden biri olan Türkiye yaz sezonunda yabancıların markajına girmiştir. TÜİK verilerine göre 2019 yılında 45,483 adet, 2020 yılında 40,812 adet, 2021 yılında ilk yarısında ise 20,488 adet yabancıya gayrimenkul satışı gerçekleştirilmiştir. Yabancıya gayrimenkul satışının ülkemizde çevre açısından fayda sağlayan 6 milyar dolarlık bir getiri sağlığında söylemek mümkündür. Bunu söyleyen Süper Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler bazı açıklamalarda bulunmuştur. 2025 yılının Türkiye’de yabancı gayrimenkul satışından elde edilecek gelirin 20 milyar dolara çıkacağını beklediğini belirtilmiştir. Bu sayıyı yakalamak için ilişkide olduğumuz ülkelerin sayısı artması gerektiğini de belirtmiştir. Bu ülkelerde hükumetler düzeyinde bir takım ticari anlaşmalarında yapılması oldukça önemlidir. Güney Afrika, Çin ve Hindistan gibi ülkeler ile şu an bir iş birliğimiz var. Ancak eş bileyim boyunca oldukça küçüktür. Buradaki iş birliğinde sadece onları konut satmak gibi görmemeliyiz. Dünyanın çeşitli ülkelerinde komut geliştiricileri Türkiye’ye geliyor olması gerekir. Burada hem hükümet hem de konut geliştiricilerine iş düşmektedir.

Konutlarda Hızlı Satış Gerçekleşiyor

Gayrimenkul sektörünün önemli ve güvenli yatırım aracı olduğuna değinen Gökçiler, ayrıca satışların online yapılması ile pandeminin gayrimenkul satış üzerinde negatif etkisinin bu şekilde minimum tutulduğundan bahsetmiştir. Gayrimenkul sektöründe verilere göre dünyanın en güvenli yatırım aracı olduğunu söylemek mümkündür. Ülkemiz için hem çok büyük veri döviz girdisi sağlamaktadır hem de Cari açığını kapatmasına çok önemli bir rol oynamaktadır. Türkiye’nin bir dünya devleti olması açısından da gayrimenkul yatırımcılarının her anlamda araziden konut ve ticari alanların ne kadar Türkiye’ye gelmesi önemsenmektedir.

Bu şekilde detaylı bir şekilde bilgi almak mümkündür. Yabancıya konut satışlarında artış yaşanacağını beklenmektedir. Sizler bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version