Kategoriler
Emlak Haberleri

Yabancıya konut satışında Cumhuriyet tarihi rekoru

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, yabancılara konut satışında Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldığını söyledi.

Yabancılara geçen yıl 22 bin 200 konut satıldığını belirten Yılmaz, bu yıl ağustos ayında yüzde 129 artışla yaklaşık 4 bin konut satıldığını söyledi. Bu yılın ilk 8 ayının toplamında yabancıya satılan konut adedinin 18 bin 540’a ulaştığını ifade eden Yılmaz, bugün açıklanan yabancıya vatandaşlık hakkında gayrimenkul alım sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesi ile önümüzdeki ay, geçen yılın toplamına ulaşılacağını öngördüklerini belirtti. Yılmaz, “Toplam yabancıya konut satışında yılı da yaklaşık 30 bin konut satışı ile kapatabiliriz” dedi.

Yılmaz, “Biliyorsunuz OECD ülkeleri arasında en fazla konut satışı yapan ülke olan ABD, geçtiğimiz yıl yabancıya sattığı gayrimenkullerden 153 milyar dolarlık bir gelir elde etmişti. Avrupa ülkeleri için de bugün yabancıya konut satışı ciddi bir gelir kaynağı” diye konuştu.

İspanya’yı örnek veren Ziya Yılmaz, ülkede geçen yıl 50 bin konutun yabancıların mülkiyetine geçtiğini kaydetti. Yılmaz, “Toplam pazarın içinde yabancıya satışın oranı yüzde 10’un üzerinde. Bu rakamda, İspanya’nın konut yatırımcılarına verdiği oturum izninin rolü çok büyük” diyerek sözlerini tamamladı.