Kategoriler
Ekonomi

Yabancıya konut satışlarında 15 milyon lira kazanıldı

Yabancıya konut satışlarında “güvenli liman” olarak görülen Türkiye’de hızlı bir artış gözlemlendi. Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan COVID-19 salgın hastalığına karşı sağlık uygulamalarında insanlık dersi veren ülkelerden biri de Türkiye oldu. Yurt içi ve yurt dışı yatırımcıların istekleri salgın hastalık karşısında yeniden belirlenmiş ve özellikle sağlık konusunda doğru uygulamaları tercih eden ülkeleri ilk sıraya almışlardı.

Gayrimenkul ve turizm sektöründe ise bu haberler olumlu gelişmelere neden oldu. Ev almada yeni istekler beliren yabancılar yaşamak istedikleri hayata karşı yeni yerler keşfetmeye başladı. Bunların arasında yer alan Türkiye’de ise sadece internet üzerinden 15 milyon liralık satış ve rezervasyon yapıldı.

Konuya dair önemli açıklamalarda bulunan Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, mart ayı içerisinde seyahatini gerçekleştiremeyen yabancılara dijital ortamda satışlar yaptıklarını belirtti. Toplamda 15 milyon lirayı bulan konut satışları içinde ayrıca rezervasyonlarda bulunmakta. Akbal tarafından AA muhabirine getirilen açıklamalarda konut satışlarında son dönemlerde durgunluk yaşandığına dikkat çekti. Özellikle COVID-19 sonrası yaşanan ekonomik daralmalar konut satışlarında belirli bir kayba yol açtı.

İnşaat şirketleri tarafından çözüm yolları aranan dönemde dijitalleşme ön planda. COVID-19 salgın hastalığının ilk görüldüğü tarih 11 Mart’tan bu yana şirketler hızla dijital platforma taşınıyor. 20 günlük kısa süreç içerisinde uzaktan satış sistemi kurulmuş ve alternatif yöntemler ile çözümler geliştirilmiştir.

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, kendi şirketleri bünyesinde hizmetlerin 10 dil üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Hem trendleri hem de eğilimleri yakından takip eden şirket, salgın bittiğinde bile dijital ortamda olmayı sürdüreceklerini söyledi. Özellikle VR gözlüklerle yabancıya yapılan konut satışlarında sanal turlar devam edecek.

Yabancıya konut satışlarında görüntülü konuşma

Facetime, Skype, zoom ve WhatsApp gibi uygulamalar sayesinde yurt dışında yaşayan müşterilere tanıtım ve pazarlama kolayca yapılmaktadır. Bu sayede seyahatlerin kısıtlandığı pek çok ülke vatandaşı gönül rahatlığı ile evlerini seçiyor. Akbal, bu süreçte toplamda 15 milyon lira kazanç sağladıklarını ifade ederek, yabancıya satışta bu yöntemin kullanılmasına devam edileceğini söyledi.

Yaşanan tüm olumsuz gelişmelere karşı dünyada tüm trendler değişecek. Faruk Akbal, mart ayı içerisinde yaşanan kazancın aslında geleceğin trendlerini belirlediğini ve salgın sonrasında dünya genelinde üretim, ithalat, ihracat ve perakende satış stratejilerinde yeni trendler belirleneceğinin haberini verdi.