Kategoriler
Gündem

Yalıkavak Marina sezonun ilk mega yatlarını ağırlıyor

Deniz hudut kapıları açıldı. Bununla birlikte Dünyanın En İyi Süper Yat Marinası ödülüne sahip olan Yalıkavak Marina’ya da mega yatlar gelmeye başladı.

Sezonun ilk mega yatlarını ağırlamaya başlayan Yalıkavak Marina, deniz hudut kapıları açılır açılmaz zaman kaybetmeden bünyesinde mega yatları ağırlamaya başladı. Yalıkavak Marina, 2018-2019 döneminde Dünyanın En İyi Süper Yat Marinası seçilmişti. Böylelikle bu sezonda da yabancı mega yatlardan yoğun ilgi görerek rezervasyon taleplerini almaya başlamış durumda.

Söz konusu olan Yalıkavak Marina’ya ilk demir atan yatlardan biri ise Kaiser oldu. Kaiser ismindeki yat 60 metre uzunluğunda. Adına yakışan bir görkeme sahip olan mega yat Kaiser’ın ardından da White ve Ares isimli yatlar Yalıkavak Marina’ya demir attı. White ismindeki mega yat 50 metre, Ares isimli yat ise 40 metre uzunluğa sahip.

Sezon açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yalıkavak Marina Direktörü Deniz Akaltan, ilk ve tek Türk marinası olan Yalıkavak Marina olarak tüm çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Dünya gündemindeki yerini koruyan COVID-19 konusundan da bahseden Deniz Akaltan, misafirlere ayrıcalıklı bir deneyim sunmak amacıyla tedbirlerini aldıklarının ve sezona güçlü bir şekilde başladıklarının altını çizdi. Deniz Akaltan, gelen rezervasyonlar doğrultusunda bu yılki deniz turizminin pozitif geçeceğinin göründüğünü söyledi.

Dünya yatçılık sektörünün en prestijli The British Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından Dünyanın En İyi Süper Yat Marinası oylamasında birinci seçilen Yalıkavak Marina aynı anda 620 yatı ağırlayabiliyor. Dünyanın önde gelen yüzden farklı markasına ev sahipliği yapan Yalıkavak Marina, Türk ve dünya mutfaklarından örneklere sahip olan gurme restoranları, butik otelleri ve Avrupa Birliği normlarındaki Mavi Bayraklı plajıyla deniz tutkusu olan yat sahipleri için eşsiz bir marina deneyimi sağlıyor.