Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Yangında hasar gören binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat Ulualan Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi’nde Antalya’daki yangınlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Çavuşoğlu; “Yangından etkilenen mahalle sayısı 59 adettir. Yangında hasar gören binalar 3 bin 231, bağımsız bölüm ise 6.359 olarak tespit edilmiştir.” şeklinde konuştu. Ayrıca Çavuşoğlu, ağır hasarlı binaların yıkılacağını ve yeni konutlar inşa edileceğini bildirmiştir. Az hasarlı binaların tamiri için destek verileceğini de açıklamıştır. Bunun yanı sıra “AFAD, 400 yaşam konteynerini bölgeye getirmiştir. 207 tanesi bölgeye kurulmuştur. Bugünde  31 tanesi daha farklı mahallelere kurulacaktır.” açıklamalarında bulunmuştur.

Mevlüt Çavuşoğlu “Antalya’da yangında hasar gören 45 iş yerinin önemli bir bölümüne bugün ödeme yapılacaktır”

Bakan Çavuşoğlu, Antalya’daki yangınlar hakkında şu şekilde konuştu; “1238 hanede eşya zararı bulunmaktadır. Toplam 34.596.000 TL’lik zarar tespiti yapılmıştır. Antalya’da 45 iş yeri bu yangında zarara uğradı. Önemli bir bölümüne, Valilik tarafından bugün ödeme yapılması planlanmaktadır. 93 araç hasar gördü. Bunun 16 tanesi traktör, 4 tanesi teslim edilmiştir. Diğerlerinin de teslimi yapılacaktır. Hayvancılıkla uğraşılan 43 mahallede 11.000.000 TL zarar tespiti kaydedilmiştir.

Ayni ya da nakdi olarak birebir bu zararları karşılayacağız.” Ayrıca Çavuşoğlu, “20.000 dekar tarım alanı etkilendi. Yanan zeytin, nar, narenciye, defne ve keçiboynuzu gibi bahçelerin yeniden tesisi yapılacak.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version