Kategoriler
Ekonomi Gündem Kampanyalar

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranını düşürdü

Konut alımını kolaylaştıracak bir kampanya daha Yapı Kredi bankasından geldi. Kamu bankalarının konut kredisindeki faiz oranını düşürmesinin ardından gözler özel bankalara çevrilmişti.

Gayrimenkul firmaları da ödemede kolaylık sağlarken Sektör yetkilileri, faiz oranlarının düşmesinin bir süredir durgunluk yaşadığı söylenen Konut sektörünü canlandırdığını ifade etti.

Piyasalar bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) kararına odaklanırken Garanti ve TEB bankalarının ardından konut kredisine yönelik bir kampanya daha Yapı Kredi‘den geldi.

TCMB’nin faiz indirimi kararının ardından indirim yapan bankalar, taşıt kredisinde de çeşitli düzenlemelerde bulunmuştu.

Yapı Kredi bankası faiz oranını ne kadar düşürdü?

Banka, konut kredisi faiz oranını yüzde 0,06 oranında azalttı. Yapı Kredi, konut kredisindeki yüzde 1.35 seviyesinde bulunan faiz oranını yüzde 1.29 seviyesine düşürdü.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ise konut kredisi yüzde 0,99 faiz oranıyla veriyor.

TEB’den limitsiz ve masrafsız konut kredisi

TEB’in yaptığı son açıklamaya göre 120 aya kadar olan taksitlendirmeler için faiz oranını yüzde 1,20 seviyesine düşürüldü. Konut kredisinden dosya masrafı alınmıyor. Ayrıca, TEB’in dosya masrafsız verdiği kredide kredi tutarı üst limiti de bulunuyor.

Tüm bunların yanı sıra, Türkiye Ekonomi Bankasında, kişiye özel ödeme planı oluşturulabiliyor.

TEB, konut kredisi faiz oranını yüzde 1,20 seviyesine indirmişken Bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1.29; taşıt kredisi faiz oranı ise yüzde 1.45 seviyesinde bulunuyor.

Dört haftada iki milyardan fazla büyüme gerçekleşti

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz’ün haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun haftalık olarak yayımlanan bülteninde 2 Ağustos’ta 178 milyar 478 milyon lira olan konut kredisi hacmi, 27 gün sonra 181 milyar 93 milyon liraya çıktı.

Ağustos’un ikinci gününde 178 milyar 478 milyon lira olan konut kredisi hacmi, 29 Ağustos’ta 181 milyar 93 milyon liraya yükselirken konut kredilerinde dört haftalık büyüme ise 2.6 milyar lirayı aştı.