Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yarım altın ne kadar? 22 Kasım altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? Altının gram fiyatı son zamanlarda 270 liranın altında bulunuyor. Gram altın fiyatı 21 Kasım’ı yüzde 0,5 oranındaki değer kaybıyla 268,4 liradan tamamladı. Haftanın son gününde gram altının değeri, dünkü kapanışın biraz üstünde seyrediyor. Ons altın fiyatı ise dünkü kapanışın biraz üstün bin 468 dolar civarında bulunuyor.

Ons altın fiyatında teknik açıdan bin 460 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu açıklayan analistler, gram altın fiyatında ise 267 liranın destek durumu olarak ön plana çıktığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 22 Kasım Cuma

Cumhuriyet altınıTam altın ve yarım altın piyasaları hangi seviyelerde takip ediyor? Ons altın değeri ne kadar? Öte yandan Çeyrek altın hangi seviyelerde işlem görüyor? Altının ons cinsindeki fiyatının yönünden paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 12.21 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.778,52 lira iken satış fiyatı 1.822,57 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.724,63 lira iken satış fiyatı 1.757,86 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 859,62 lira iken satış fiyatı 881,63 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.470,32 lira iken satış fiyatı 1.470,58 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 431,16 lira iken satış fiyatı 440,81 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 269,47 lira iken satış fiyatı 269,61 lira seviyelerinde bulunuyor

Piyasalarda etkili olabilecek gündem maddeleri

ABD ve Çin ilişkileri altın fiyatları açısından büyük bir öneme sahip. Ticari gelişmelerin belirsizliğinden dolayı yatırım için güvenli liman arayan yatırımcılar ABD ile Çin arasındaki ilişkileri yakından takip ediyor. ABD’nin son zamanlarda başlattığı ve karşılıklı gelen ek gümrük tarifeleri piyasaları etkiledi.

ABD ile Çin arasındaki bu ticari gerilimler kur ve altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü etki yaratsa da ikilinin anlaşmaya varmak üzere görüşmelere başladıklarını belirtmesi küresel piyasalardaki risk iştahını artırarak sınırlı da olsa fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskılayıcı oldu. Ancak Hong Kong’daki yöneticilere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının kabulü ve ardından Çin’in buna karşılık vereceği yanıtı; ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Çin’e yönelik ek gümrük tarifelerine bir yenisinin daha eklenebileceği sinyali gündem oldu.

Ticaret görüşmelerini yürüten Çinli Liu He’nin ABD temsilcisi Robert Lighthizer’i Çin’e davet ettiğini belirten analistler, görüşmelere ilişkin olumlu beklentilerin sürdürdüğünü ve bunun risk iştahını biraz daha canlı tuttuğunu aktardı.

Bugün yurt içindeki piyasaların gündeminde finansal hizmetler güven endeksi takip edilecek. Küresel piyasalarda ise Satın Alma Yöneticileri Endeksi önemli olmak üzere piyasalar bugün birçok veri akışını takip edecek.