Kategoriler
Gündem

Yarınki hava durumu için dikkat

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama çok dikkat çekiciydi. Yapılan açıklama bir uyarı niteliğinde olup vatandaşları uyarıyordu. Yarınki hava durumu ile ilgili uyarı geldi. Uyarıda hava sıcaklığının hissedilir derecede artacağı, mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bildiriliyor. 15 Mayıs tarihi itibarı ile önümüzdeki hafta sonuna kadar olan zaman içerisinde Türkiye’de yağış beklenmiyor. Havanın Türkiye genelinde az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Yaşlı ve çocuklar dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada en dikkat çeken konulardan biri de çocuklar ve yaşılar için olan açıklamaydı. Açıklamada özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, çocuk ve yaşlıların aşırı hava sıcaklığı sebebi ile olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Ayrıca güneşin dik geldiği saatlerde açık havada olmamaları sağlıkları açısından önem arz ettiği belirtildi.

Yarınki hava durumu nasıl olacak?

16 Mayıs 2020 tarihi itibarı ile hava Türkiye genelinde az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Ankara’da yarın hava sıcaklığı en yüksek 34 derece olacak. İstanbul’da yarın hava sıcaklığı en yüksek 31 derece olacak. İzmir’de yarın hava sıcaklığı ise en yüksek 37 derece olacak.

Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkıyor

Yarınki hava durumu mevsim normallerinin üzerinde olacak. Hava sıcaklıklarının 15 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren yaklaşık 4-5 gün hava sıcaklığının artacağı belirtiliyor. Sıcaklık artışının mevsim normallerinin 9 ile 13 derece üzerinde olacağı belirtiliyor. Bu sıcaklığın uzun senelerden beri Mayıs ayı için kaydedilen en yüksek olabileceği bildiriliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeni ile güneş çarpası gibi muhtemel riskler oluşabilir. Sıcaklık dalgası 15 Mayıs 2020 tarihi ile 20 Mayıs 2020 tarihleri arasında yaşanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamada sıcak hava akımının Kuzey Afrika üzerinden geldiği belirtiliyor. Karadeniz ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 5 ile 9 derece üzerinde seyredecek. Batı bölgelerinde ise 9 ile 13 derece üzerinde seyredecek.

İzmir’de rekor sıcaklık bekleniyor

Ankara’da bir hafta boyunca yağmur beklenmiyor. Bu hafta sonu uzun seneler Mayıs ayı rekoru olan ve 1935 senesinde gerçekleşen 34.4 dereceye ulaşması bekleniyor.

İstanbul’da bir hafta boyunca yağmur beklenmiyor. Bu hafta sonu İstanbul’da hava sıcaklığı 32 ile 34 derece arasında olacak. İstanbul’da Mayıs ayı rekoru olan ve 1994 senesinde gerçekleşen 36.4 derece olmuştu.

İzmir’da bir hafta boyunca yağmur beklenmiyor. Hava az bulutlu ve açık geçecek. Bu hafta sonu uzun seneler Mayıs ayı rekoru olan ve 1945 senesinde gerçekleşen 37.6 dereceyi geçeceği tahmin ediliyor.