Kategoriler
Emlak Haberleri

Yatırımda en güvenli yol gayrimenkul ve toprak oldu

Yatırımda en güvenli yolun gayrimenkul olduğunu yeniden hatırlatan Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çalgır; Gayrimenkulün yatırımcısına getirisinin yılda en az yüzde 20 olduğunu söyledi. Döviz ve altın üzerinden yatırımın riskli olduğunu belirten başkan, iniş çıkış riskinin garanti vermediğinden bahsediyor.

Yatırımda altın ve dolar geride kaldı

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Can Çalgır, en güvenilir yatırım aracının gayrimenkul olduğunu belirtti. Kişiler, döviz ve altına bağlı yatırımların inişli çıkışlı olması sebebiyle risksiz bir yatırım aracı olan gayrimenkule yönlenmeli. Yatırımda “Güvenli liman” tabirini kullandığımız gayrimenkulde yıllık kazanç en az yüzde 20 oluyor. Her zaman yatırımcı dostu olarak görülen bu yatırım aracının yıllık getirisi belirgindir. İniş çıkış riskleri bulunmadığı gibi kazanç garantisi de verir.

Cirolarda yükselme görüldü

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre artık yetki belgesi olmayan kişilerin sektörde hizmet vermesi yasaklanıyor. 31 Ağustos 2020 tarihinden bu yana etkin olan ve 1 Eylül 2020’de başlayan yeni döneme karşı Çalgır, yönetmeliğin sektöre kayıt dışı hizmet verenlerin önünü kapatacağını söyledi. Yeni Asır’a verdiği görüşte, pandemi dönemi boyunca kişilerin yeni konut trendlerinin müstakil ev olduğundan bahsediyor. Konut satışlarında müstakil evlerde artış olduğunu gözlemleyen Çalgır: “İnsanlık devam ettiği sürece emlak sektörü yaşayacaktır” dedi.

Konut tercihleri değişti

Sosyal izolasyon kuralları karşısında emlak sektöründe dünya çapında belirgin değişimler görüldü. Müstakil ev, balkon, teras ve bol yeşil alanlar ön plana çıktı. Türkiye’de pandemi dönemi boyunca vatandaşların müstakil ev alma isteği belirginleşti. Bununla birlikte arazilere de yönelimler görüldü. Çoğunluk sağlık tedbirleri kapsamında diğerlerinden izole bir şekilde yaşamak için şehir dışına veya şehre yakın köylere gitti. Bu nedenle iş yaşamında ofis tercihlerinin de değiştiği bir dönem oldu. Özellikle sahildeki ofislerde talepler giderek artış gösteriyor.

Ciro artışını etkileyen müstakil evler, satışlarla birlikte fiyat artışına gitti. Konutta yeni rekorun kırılmasını sağlayan düşük faizin etkisi ise sektörü olumlu bir yöne itmiştir. Böylece ağustos ayında satışlarda hareketlenme görüldü. Vatandaşların bilinçlenmesinin ardından, yastık altı yatırımdan vazgeçtikleri süre boyunca gayrimenkuldeki yatırımların daha açık olacağı aşikardır.

Üretim ve satış bir arada

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı olarak 80 yıllık bir geçmişe sahip olduklarından bahseden Çalgır, şirketin bayi ağını genişlettiğini ve toplamda 20 ilde hizmet verdiklerini açıkladı. Gayrimenkul komisyonculuğunu devam ettirdikleri süreçte, üretim odaklı çalışmalar başlatıldı. İnşaat, emlak ve proje satışını da bir arada götürdüklerini söyleyen Çalgır, yetki belgesinin önemini şu sözlerle bir kez daha hatırlatıyor:

“Yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Yeni düzenleme ile emlakçılıkta kalite ve itibar yükseldi, kimlik kazandı. Mesleğimiz kayıt dışı korsanlardan kurtuldu.”

Son olarak Çalgır, konut almak isteyen vatandaşlara yetki belgesi bulunduran ofis ve danışmanlarla çalışmanın daha doğru olduğunu ifade ediyor.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.