Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Yaz döneminde Sakarya’ya Arapların ilgisi arttı

TÜİK mayıs ayı konut satışlarının verilerine göre yabancılarla yapılan konut satışları önceki yıla göre artmıştır. Bu artış yaz döneminde yani mayıs ayında yüzde 116,5 oranında gerçekleşmiştir. Yabancılara yapılan konut satışları mayıs ayında ilk sıraya 818 konut satışı ile İstanbul yer almaktadır. İstanbul’un peşine 341 konut satışı ile Antalya gelmektedir. 116 konut satışı ile Ankara takip etmektedir. 80 konut satışı ile Mersin, 75 konut satışı ile Sakarya’ya gelmektedir. Ocak ve Mayıs dönemlerindeki yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre artmıştır. Bu artış yüzde 24,9 oranındadır.

Mayıs ayında konut satışları ile ilgili yapılan araştırma

Öncelikle geçen yılın mayıs ayında konut satışlarında yapılan karşılaştırma yaparsak bu yılki mayıs ayında tam kapanmaya geçilmesi satışlar üzerinde etkisini göstermektedir. Yaz döneminde girerken İstanbul’a yakın bölgelerin yabancılara yakın markajına girdiği de verilerden elde etmek mümkündür. Yabancıların en çok konut aldığı şehir listesinde genellikle sonra yakın bir yerde konulan Sakarya mayısta İstanbul, Antalya, Ankara ve Mersin’den sonra yerini almıştır. Konumu ve korunmuş doğası aynı zamanda denizi ve tarihi dokusu ile ilgi çeken Sakarya ayrıca İstanbul 2 saatlik mesafesi ile de ön plana çıkmaktadır. Özellikleri ile Arapların yakın ilgisine girmiştir. Bu şekilde yaz dönemine girerken hareketlilik kazanmıştır. Sahil bölgelerindeki Karasu’nun özellikle turistler tarafından talep gördü ile görülmektedir. Bu şekilde ciddi bir yoğunluk yaşandığı da söylenebilir.

Yaz döneminde Lübnan ve Kuveyt sıralamada yükseldi

Mayısın verilerine göre Irak vatandaşları Türkiye’den 239 konut satın almıştır. Irak vatandaşları sırası ile 231 konut, İran 119 konut ile Rusya Federasyonu, 98 konut ile Afganistan, 87 konut ile ise Almanya vatandaşları izlemiştir. Sıralamada Arapların önde olduğu görülmektedir. Nisan’da 18 sırada bulunan Lübnan, mayısta 10 sıraya çıkmıştır. Nisan’da 16 sırada olan Kuveyt ise 12 sırada yerini almıştır. Suudi Arabistan mayıs ayında 14 sırada yerini almıştır. Yaz dönemine giriş ile İstanbul ve Sakarya başta olmak üzere İstanbul çevresindeki illerin etkisini görmektesiniz.

Bu şekilde yaz döneminde Sakarya’daki Arap potansiyelinin öne çıktığını ve diğer illerde de sıralamanın nasıl olduğunu görmek mümkündür. Bu şekilde sizler de yaz döneminde alınan yerlerin alan kişilerin ve alınan konut sayısını öğrenmeniz mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version