Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı

Isı su ses ve yangın yalıtımları derneği pandemi şartları gerekçesiyle şehirlerde hayatlarını sürdürenlerin yoğun ilgi gösterdiği yazlık konutlarda ısı yalıtımının önemli olduğunu belirtti. İzoder başkanı Levent Gökçe, “Senelik kalma süresinin uzadığı yazlık konutlar ısı yalıtımı ile daha sağlıklı ve konforlu hale geldi. Onun dışında bu konutlarda kışın ısınma yazında soğutma amacıyla ödenen harcanan enerjide yüksek oranda tasarruf sağlamış oldu.” dedi.

Müstakil ve yazlık konutlara talep arttı

Levent Gökçe, “Koronavirüs nedeniyle birçok ilde müstakil konutlarda ve yazık konutlara ilginin arttığını belirtti. Başkan Levent Gökçe şöyle devam etti “Salgın sürecinde ailece vakit geçirilen güvenli bir yer olarak görülen yazlık konutlar, evden çalışma imkanı olanların da yoğunlukla tercih ettiği evler oldu. Bu dönemde ev sahipleri dairelerin tadilat yaptırmaya ağırlık vermiş oldu. Özellikle hem sıcak hem de soğuk hava şartları olduğu bölgelerde bulunan ve içerisinde devamlı yaşanmayan evleri tadilatında daha çok masraf oldu. Bu süreçte binalarda ısı yalıtımı uygulamalarının da yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü ısı yalıtımı sadece kışın soğuğa karşı değil, yazın da sıcağa karşı yapılabilecek en önemli işlemlerin başında geliyor.

Isı yalıtımlı evlerde enerji tasarrufu sağlandı

Levent Gökçe, yaz aylarında klimaların çalışmasıyla birlikte ısı yalıtımı olmayan evlerde enerji tüketiminin arttığını belirtti. Levent Gökçe, “Isı yalıtımı ile koruma altına alınan konutlarda tasarruf sağlanmıştır. Kışın ısınma, yazında soğuma nedeniyle harcanan enerjide tüketiminde büyük oranda tasarruf sağlanmıştır. Ülkemizde binalarda kullandığımız enerji miktarı toplam tükettiğimiz enerjinin çok önemli bir kısmını, yüzde otuzu aşmıştır. Böyle olunca yaratımın herkesi ne kadar ilgilendirdiği görülmektedir. Alacağımız önlemler ile yaz ve kış aylarında enerji savurganın önüne geçmemiz mümkündür.” diye konuştu.