Kategoriler
Emlak Haberleri

Yazlıklara olan taleplerin oranı yüzde 33

Emlakjet 400.000 civarı satılık ve kiralık ilanlara bakarak Mayıs 2021 emlak verilerini yayınlamıştır. Emlak verilerine göre Antalya’nın yazlık alımı olarak gözle iller arasında olduğu belirlenmiştir. Yazlıklara olan taleplerin oranı mayıs ayında havaların ısınması ile nisana göre arttı. Emlakjet 400 bine aşkın satılık ve kiralık olan emlak ilanlarını değerlendirerek bir veri yayınlamıştır.

Emlakjet Mayıs ayı verileri

Mart ve nisan aylarında Antalya’daki konut aramalarını korona vakaları ile artmasına rağmen azalma görülmemektedir. 17 günlük kapanmanı yaşandığı mayıs ayında yalnızca yüzde bir oranında azalma gerçekleşmiştir. Emlakjet yaptığı bir araştırmaya göre kişilerin yüzde 23’ünün yazlık evi vardır. Yazlık evi bulunanların yüzde 46’sı kışın da bu evde yaşamaktadır. Yazlığı olmayan ancak önümüzdeki yıl almayı düşünenlerin oranı ise yüzde 33’tür. Ayrıca yazlıktayken uzaktan çalışanların oranı ise yüzde 60’tır. Buna göre pandeminin etkisi ile insanların uzaktan çalışmaya uyum sağlaması amacıyla yazlık aldığı görülmektedir. Ayrıca daha kırsal yerlerde ev almaya yatkın olunduğuda söylenebilir. En çok konut alınan 5 il arasında yıldan yıla yüzde 37 ortalama artış fiyatı ile Antalya ilk sıradadır.

Tam Kapanma Sonrası Yazlıklara Olan Taleplerin Oranı Arttı

Mayıs ayında Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük kapanma ev alımı ile ilgili planların ay sonuna ertelenmesine yol açmıştır. Kapanmada konut satışlarında 100 binin altında görülen gayrimenkul piyasası mayıs ayında kapanmadan sonra canlılık yaşamıştır. Emlakjet’in verilerine göre kapanmadan sonraki 14 günde kapanma döneminde 17 günlük döneme kıyasla konut aramaları günlük olarak ortalama yüzde 67 oranında artış yaşamıştır. Nisan ayı ile karşılaştırıldığında 17 günlük kapanmaya rağmen mayıs ayındaki konut taramaları yalnızca yüzde 2 oranında düşüş göstermiştir. Aynı zamanda mayıs ayında kiralık konut arayanların oranı yüzde 37’dir. Satılık konut arayanların oranı ise yüzde 63 olduğu görülmektedir. Bu şekilde mayıs ayı verilerine de oldukça fazla konut talebinde artış yaşandığı görülmektedir.

Bu şekilde Emlakjet’in yayınladığı verilere göre kapanma sonrasında kırsal bölgelere yazlık alımlı talebi olarak artış yaşandığı görülmektedir. Güncel olarak bu verileri ay ay takip edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version