Kategoriler
Gündem Toki Haberleri

Yeni Adana Stadyumu tamamlanmak üzere

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılarak inşa ettirilen Yeni Adana Stadyumu projesinde sona yaklaşıldı. Stadyumun yeni sezonda karşılaşmalara hazır hale getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

102 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde inşa edilen Yeni Adana Stadyumu projesi bu alan üzerinde 43 bin metrekarelik bir alan üzerinde hayata geçiriliyor. Yeni Adana Stadyumu projesi 6 kat yüksekliğinde, 33 bin kişi kapasiteli olarak inşa ediliyor. Stadyumda içerisinde sosyal bir çok sosyal alan yer alıyor. Projede sosyal alanların dışında ayrıca 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü de yer alıyor.

Yeni Adana Stadyumu koltuk montajı tamamlandı

Adana şehir merkezinde hayata geçirilen ve inşasına 2014 yılında başlanan UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu projesinde koltuk montajı da tamamlanmış durumda. Stadyumun yeni sezonda karşılaşmalara ev sahipliği yapması bekleniyor.

Hibrit çimin serildiği stadyum, mavi-lacivert ve turuncu-beyaz renklerde alevli koltuklara kavuştu. Adana’da yapımına başlanan UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik yeni stadyumda koltuk montajı tamamlandı.

Adana İli, Sarıçam İlçesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen UEFA standartlarındaki 33 bin kişi kapasiteli yeni stadyumda sona yaklaşıldı. 102 bin metrekare yüzölçümüne sahip arazinin 43 bin metrekarelik bölümü üzerine hayata geçirilen stadyum 33 bin kişi kapasiteli olarak hayata geçiriliyor.

Stadyumda yakın bir zaman önce hibrit çim serimi yapılmış,  mavi-lacivert ve turuncu-beyaz renklerinde alevli koltukların montajını da bitirilmişti. Stadyumun yeni sezonda karşılaşmalara hazır hale getirilmesi planlanıyor. Ayrıca, futbolcuların giriş ve çıkış yapacağı tünelin üzeri ise Adanaspor ve Adana Demirspor takımının renklerine boyandı.