Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeni ev almak isteyen kesimin yüzde 85’i kadından oluşuyor

Yeni ev almak isteyen kadınlara karşı erkekler çözümü tadilatta buluyor. Hafele Türkiye’den yapılan araştırmanın sonuçları gelecek iki yıllık süreçte evini yenilemek isteyenlerin oranlarını bizlere göstermektedir. Yüzde 37’lik kesimin yeniden konut alma isteğine karşı yüzde 49’u yalnızca tadilat istiyor. Satın alma isteğinde en yüksek payı yüzde 85 ile kadınlar oluştururken, konut satın almadan tadilat yaparak evi yeni bir görünüme kavuşturmak isteyenlerin yüzde 55’i erkektir.

Yeni ev isteyen kadınların oranı yüzde 85

Haziran ayında başlatılan ve neredeyse 3 aylık döneme yayılan düşük faizli kredi imkanları sektörde yeni döneme zemin hazırladı. Gayrimenkul sektörüne bağlı diğer alt sektörlerinde bu süreçte aktif olduğu bilgisine karşılık, kâr sağlayanlar en çok mobilyacılar olmuştur. Hafele Türkiye’nin de mobilya aksesuarları alanında dünyada saygın bir yeri bulunduğu bilinmektedir. Zaman içinde kendini geliştirmeye aralıksız bir şekilde devam eden şirket, önümüzdeki dönem için olumlu konuştu.

Hilmi Uytun’dan veri değerlendirmesi

Pragma Araştırma ve Danışmanlık’ın geçtiğimiz süreçte İstanbul’da gerçekleştirmiş olduğu “Gayrimenkulde 2020 ve Ötesi” başlıklı araştırma verileri Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun’un değerlendirmesine takıldı. Araştırma sonuçlarına göre ortalama hane gelirinin 7 bin 300 TL’yi bulduğu ve katılımcıların çoğunlukla 37 yaşına denk geldiği bildirilmiştir. Verilerin bir araya getirildiği raporda, gelecek iki yıllık dönem yeni ev almak isteyen veya tadilat yaparak süreci geçiştirmek isteyenler arasında bölünmüştür. Uytun, incelemelerinin ardından yeni ev almak isteyenlerin yüzde 37 oranına eriştiğinden bahsetti. Ancak verilerde baskın kesim yüzde 50 ile tadilat isteğiyle yetinenlerdir. Geriye kalan yüzde 13’lük kesim ise kentsel dönüşüm planlarını bekliyor.

Kadınlar yeni bir anahtar isteği içinde

Gayrimenkul sektörüne hareketlilik katanların çoğunluğu kadınlardan oluşmaktadır. Erkeklere oranla evini değiştirme isteğinde bulunan kadınlar, tadilat kısmına fazlaca yanaşmıyor. Erkek ve kadın arasında değişen fikir ayrılıkları satın alım oranlarını kağıt üzerinde değiştirmiştir. Çoğu kadının ev alma planı kurduğunu belirten Uytun, en az yüzde 85’inin yeni hedefler doğrultusunda hareket ettiğinden söz ediyor.

Deprem güvenliği unutulmamalı

Hilmi Aytun, son dönemde değişen emlak trendlerine karşı uyarıda bulundu. Türkiye’nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Aytun, gelişen depremlerin yapılardaki riskleri hatırlattığını bildiriyor. Aynı zamanda yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile değişen yeni dünya düzeni tüketici isteklerinde baskın bir rol oynamıştır. Veriler karşısında çoğunluğun en fazla düşündüğü dört kriter sonradan gelişen trendlere uygun bir şekilde düzenlendi. Buna göre; Mutfak, banyo, vestiyer ve gardıroptaki işlevsellik ve estetik es geçilmeden, depreme dayanıklılık konularına ağırlık veriliyor. Ayrıca lokasyonun önemi bir kez daha kanıtlanırken, balkon camla kaplı rezidansların önüne çıkmaktadır.

Lokasyona önem veren kesim 25-29 yaş arası

Araştırmanın bir diğer etkisi yeni konut seçiminde rol oynayan kriterler oldu. Yaş bazında yapılan değerlendirmelerde lokasyona önem veren kitlenin 25-29 yaş arasında değiştiğine dikkat çekildi. Balkon isteyenlerin ise genellikle 30-34 yaş arasında kişiler olmasına karşılık, yüzde 79’u apartman dairesini tercih ediyor. Pandemi ile artan müstakil ev isteği yüzde 18’e erişirken, yalnızca yüzde 4’ü rezidans seçeneğini kullanmaktadır. Araştırmaya katılanların yüzde 84’ünün kendi evine sahip olma isteğinde bulunduğunu söyleyen Uytun, yüzde 10’unun ailesi, yüzde 7’sinin ise yatırım amaçlı konut almak isteğini ifade etti.

En fazla tadilat isteği banyoda

Tadilat yapmak isteyen çoğu kişinin erkeklerden oluştuğundan daha önce söz edilmişti. Ancak evin içinde tadilata en çok söz konusu olan alanın banyo olduğu yine aynı araştırmada ortaya çıkarılmıştır. Banyodan sonra değişimde öne çıkan alan ise mutfak oluyor. Ardından sıralamada giyinme alanı bizleri üçüncü olarak karşılıyor. Yüzde 41’lik kesim yeni ürünlerde dayanıklılığı önemserken, yüzde 30’u uygun fiyat arayışını sürdürmektedir. Geriye kalan yüzde 13 ise kullanışlılık konularına dikkat ediyor.

Müşterilerin istekleri göz ardı edilmiyor

Değişen isteklere karşı tetikte olan Halefe Türkiye, yeni koleksiyonlarında yeni çözüm arayışlarını ele almıştır. Son dönemin korkulu rüyası salgın hastalığa karşı hijyen konuları giderek belirgin bir hale geldi. Bu nedenle Hafele olarak antimikrobiyal bir koleksiyon geliştirdiklerinden bahseden Uytun, müşterilere hem bireysel hem de kurumsal çözüm önerileri getirdiklerini ifade ediyor. Hafele Concept ile konutlarda standartlaşan yeni yaşam anlayışları iş yaşamının ev yaşamıyla buluşmasına katkıda bulunulacak.

Yapılan gözlemlerin ardından mutfakta oluşturulan değişiklikler yere yakın raflara ve köşe dolaplarının konforsuzluğunda öne çıkıyor. Ayrıca her evde zeytinyağı ve sirke şişlere için belirli alanların ihmal edildiği, bu tür gıdaların çöp tenekesinin hemen yanına koyulduğu görüldü. Kullanımı çok olan tepsiler için de yeni bir anlayış geliştirilen Hafele, ihtiyaçlara yönelik gelişimlerini sürdürüyor. Kapı kolu, kilit, menteşe, mutfak kulpları ve armatürüne kadar renk seçimi aynı oldu. Evin her bir alanına ufak ama kaliteli dokunuşlarda bulunan firma, kapı dışına taşan fazla ayakkabılara da çözüm önerisi getirmiştir.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.