Kategoriler
Yaşam

Yeni eve taşınmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler

Yeni eve taşınmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli hususları sizler için paylaşıyoruz. Günümüzde taşınma işlerinin hâlâ büyük eforlar gerektiği iyi bilinirken, taşınma esnasında nelere dikkat edilmesi gerektiği tamamen bilinmiyor. İyi bir nakliye şirketiyle anlaşmak, eşyaların yer değişimi sırasında özenle toparlanıp kolilenmesi ve araçlara yüklenmesi yalnızca sürecin başında bir yer edinmektedir. Yeni bir düzenin sağlanması için bazı telaşların gözden kaçırıldığı detaylara odaklanmak gerekiyor. Bunların başında ise elektrik ve su gibi zaruri ihtiyaçlar var.

Yeni eve taşınmak isteyenler plan yapmalı

Kimilerince yeni bir eve taşınmanın daima yeni bir hayatın başlangıcı olarak görülmesi, yaşanan telaşın başlarda stresli bir ortam yaratmamasına neden oluyor. Ancak romantiklik safhası bitirildiğinde gerçeklerle yüzleşmek yüksek eforları da beraberinde getirmektedir. Taşınma sürecinin kolayca atlatılabilmesi adına kişilerin plan yapması gerekliliği işte tam olarak da burada çıkıyor. İşlemlerin yalnızca ev seçmek, nakliye şirketi ile anlaşmak ve eşyaları düzenlemek olduğu unutulmalı; adres güncellemesi, elektrik, su ve doğalgaz işlemlerinin planlamanın en başında yer bulması sağlanmalıdır.

Adres güncellemesi yapmayı unutmayın

Yeni bir evin yeni bir adres olduğunu hatırlamalı, tüm abonelik işlemlerinizi güncel adres ile değiştirmelisiniz. Bankalar başta olmak üzere, işlemler yeni taşındığınız muhitteki şubelerce halledilebilir.

Yeni evinizin deprem sigortası ihtiyacını biran evvel karşılayın.

Kargoların eski adresinize gitmesi durumunda eski komşulara yeni adresinizi bırakın.

Önemli evraklarınızı kolilemek yerine yanınızda bulundurun.

Elektrik, su ve doğalgaz işlemlerinin borçsuz tamamlandığına dikkat edin ve yeni evinizde de bu tarz bir borçlanma olmadığının garantisini çizin.

Elektrik, su ve doğalgaz işlemlerini halledin

Yeni yaşam alanınıza geçmeden önce mutlaka elektik, su ve doğalgaz bağlantılarının yapılması gerekiyor. İlk gün taşınmanın telaşı yüzünden zaruri ihtiyaçların ertelenmesi birkaç günlüğüne bile olsa sizleri mağdur edebilir. Bu işlemler için eskisi gibi merkeze gitmeniz gerekmediğini ve elektrikle ilgili her türlü işlemlerin internet üzerinden yapıldığını bilmelisiniz.

Aynı şekilde, serbest tüketiciler elektrik tedarikçisini değiştirmeyi isterse bu işlemleri de online platformlar üzerinden kolayca halledebiliyor. Mesafeli satış sözleşmesi olarak bilinen işlem encazip.com aracılığıyla tamamlanabilir. Şimdilik ticarethanelerin yarar sağladığı bu hizmetin yakın zamanda mesken tüketicilerine de fırsat sağlayacağı açıklandı.

Perakende satış sözleşmesinin feshi durumunda güvence bedelini almayı unutmayınız. Bu işlemlerin internet üzerinden yapıldığı süreçte, elektrik tüketicisi tarafından ödenen güvence bedellerinin iadesi için hesap bilgileri istenir.

Elektrik fatura bildirimlerini e-posta veya SMS olarak talep etmeniz durumunda adres değişikliği yapmak gerekli değildir.

Teknik servisle irtibat kurun

Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi başta olmak üzere, beyaz eşyaların güvenle sökülüp monte edilmesi gerekiyor. Oluşacak zararları önlemenin en iyi yolu ise teknik servisle iletişime geçmektir.

Kırılacak eşyaların paketlenmesi ve kutuların üzerine mutlaka uyarı yazıları yazılması şarttır. Ayrıca vereceğiniz numaralar eşya kayıplarının önüne geçmek için yeterli olacak.

Yeni evi taşınma esnasında mutlaka temizletip havalandırın.

Konut kredisi haberlerine göz atmak için tıklayınız.