Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yeni haftada dolar kaç TL? 2 Aralık döviz kurları

Döviz kurları, aralık ayının ilk haftasına yatay bir seyir izleyerek kayda geçti. Geçtiğimiz hafta 5,80 liraya yaklaşan dolar kuru geçtiğimiz haftanın son gününü 5,73 liradan kapattı. Geçen hafta 5,7910 seviyesini gören dolar/TL haftayı yüzde 0,51 azalışla tamamladı. Bulunduğumuz haftanın ilk gününe 5,74 lira seviyelerinde başlayan dolar kuru, 5,73 lira seviyelerine indi.

Lira karşısındaki dolar kurunda 5,7350 seviyesinin destek konumunda olduğunu aktaran analister, kurda 5,7820 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Dolar kaç TL? 2 Aralık Cuma

Yeni bir haftanın ilk gününde dolar kaç TL

Yükselişe geçtikten sonra biraz gerileyen dolar kuru, şu saatlerde hangi seviyelerden işlem görüyor? Euro ve sterlin hangi seviyelerden izliyor? Saat 11.27’ten itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,74 lira, euro 6,32 lira, sterlin 7,42 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasalarda durum ne?

Yılın üçüncü çeyrekteki dönemine ilişkin büyüme rakamları açıklandı. Beklenildiği gibi gelen döneme ilişkin ekonomik büyüme oranı yüzde 0,9 oranında kayda geçti. Analistler dolar kurunun aşağı yönlü hareketiyle birlikte gerilemesinde, beklentilere yakın gelen büyüme verisi ile birlikte tekrar yükselişe geçen imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksinin etkili olduğunu kaydetti.

Öte yandan piyasalar, yarın açıklanacak olan kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini izleyecek. Yurt dışında ise ABD’den gelecek haberler piyasalar açısından önem taşıyor. Bu akşam saatlerinde açıklanacak ABD’deki ISM imalat verisi piyasalar tarafından izlenecek. Yarın başlayacak olan NATO Liderler Zirvesi bu haftanın önemli konuları arasında yer alıyor.

Öte yandan ABD ile Çin arasındaki ticaret ilişkilerinden gelen sorunların çözümüne ilişkin gelişmeler de piyasalar açısından önem taşıyor. Karşılıklı olarak uygulanan ek gümrük tarifelerinden alevlenen ve küresel piyasalardaki risk iştahını azaltan gerilimlerin çözüme ulaştırılması bekleniyor. İki ülkenin yöneticileri de sorunların çözümüne dair anlaşmaya varmak istediklerini belirtiyor.