Kategoriler
Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Yeni hasta sayısı 4 gündür yükseliyor… 29 Ekim koronavirüs tablosu

Türkiye’deki yeni hasta sayısı, 26 Ekim’den beri günbegün artarken bugün, 134 bin 416 teste karşılık 2 bin 319 kişide koronavirüs tespit edildi. Ayrıca, 80 kişinin daha durumu ağırlaştı. Aktif hasta sayısı 666 kişi daha artarak 39 bin 971 kişiye çıktı.

Mevcut hasta sayısındaki bu artış, iki gün önce 622 kişi, dünse 566 kişiydi.

Türkiye’deki ağır hasta sayısı

Yeni hasta sayısı, rekor üstüne rekor kırarken bugünkü tabloda 80 kişinin durumunun daha ağırlaştığı görüldü. Durumu ağırlaşan kişi sayısındaki artış, iki gün önce 47 kişiydi. Bu sayı, dün, 9 kişi oldu. Yeni Tip Koronavirüs salgınına yakalananların bin 916 kişisinin durumu, kritik.

Hastalar arasındaki zatürre görülme oranı, 26 Ekim’den beri yüzde 5 seviyesinde. Bulaşlar arasındaki zatürre görülme oranı, en son 6 Eylül’de 0,1 puan artarak yüzde 7,6 seviyesine çıktı. Bu sıklık, 25 Ekim’de yüzde 5,6 seviyesindeydi.

Toplam hasta sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan koronavirüs tablosuna göre 13 milyon 741 bin 180 teste karşılık bulaş sayısı, 370 bin 832 kişiye tırmandı. Hayatını kaybeden kişi sayısı, 10 bin 99’a çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden “Bugün tespit edilen 2.319 hastamız var. Ağır hasta sayısı 1.916’ya ulaştı. Salgının mevcut durumu bizi hayatımızı yavaşlatmaya zorluyor. Teması üçte birine indirmek zorundayız. Birlikte mücadele edecek ve virüsü yeneceğiz. Güç verin, destek olun.” çağrısında bulundu.

Muhittin Böcek iyileşiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in sağlık durumunda son birkaç gündür olumlu seyrin olduğunu ve bu seyrin klinik bulgularla da tespit edildiği kaydedildi. Başkan Böcek’in  durumu hakkında açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Böcek’in yoğun bakım ünitesibdeki tedavisine devam edildiğini ve durumundaki ciddiyetin sürdüğünü bildirdi.

DHA’nın haberine göre Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Başkan Böcek’in kendileriyle iletişim kurduğunu ve uyandırıldığı zaman yiyip içtiğini dile getirdi. Akdeniz Üniversitesinin rektörü Özkan, Belediye Başkanı’nın bilincinin yerinde olduğunu ve kas güçsüzlüğü nedeniyle fizik tedavi uygulandığını belirtti.

Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesinin Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi görürken Rektör Özkan “Yoğun bakımda zaten direkt devralmıştık kendisini. İlk geldiği anda tabi bugüne nazaran daha kötüydü, o yüzden almıştık zaten. Şu anda çok çok daha iyi, özellikle geçen haftaya göre bütün bulguları, akciğer bulguları çok daha iyi. Şu anda enfeksiyonla mücadele ediyoruz. Diğer organları gayet iyi durumda, makineye bağlı ancak bilinci, şuuru yerinde. Bu anlamda gayet iyiye gidiyor. Bu da bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.