Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeni konut projeleri ofis konseptine uygun mu olacak?

Yeni konut projeleri kapsamında pek çok daire sahiplerine ulaşmaktadır. Bu projelerin genel olarak başarı durumlarını etkileyen ölçütler söz konusudur. Her geçen gün artan nüfusun ihtiyaçlarına en uygun şekilde tasarlanan projeler başarılı olurken, çağa hitap edemeyen konut projeleri genel olarak başarısızdır. Dolayısıyla konut projeleri 2021 yılı ve sonrası için bazı yeni özelliklere sahip olmak zorundadır. Özellikle COVID – 19 pandemisinden dolayı pek çok insan evden çalışmak zorunda kalmıştır. Yani konutlarda, ofis işlevselliği aranmaya başlamıştır.

Dünya genelinde pek çok değişime yol açan bu pandemi, doğal olarak konut projelerini de etkisi altına almaktadır. Normalleşme politikaları ile insanlar yavaş yavaş günlük yaşantıya tekrar dahil olmaktadır. Fakat bazı yeni kavramlar kalıcı hale gelmiştir. “Uzaktan çalışma” ise bunların başındadır. Çünkü pek çok büyük firmanın yüzlerce çalışanı temelli olarak evden çalışmaya başlamış durumdadır. Bunun gayrimenkul projeleri üzerinde yarattığı etkilere dair önemli değerlendirmeler mevcuttur.

“Pandemiden sonra konut tasarımlarında değişim ortaya çıkacak”

İstanbul merkezli SAV Mimarlık şirketinin kurucusu Sasan Samadian bu konuda önemli açıklamalay yaptı. Samadian, pandemiden sonra konut tasarımlarının değişmek zorunda kaldığını söylüyor. Çalışma ortamı ile yaşam alanının bir bütün haline geldiği bu dönemde, yeni projeler için yeni standartların ortaya çıkması söz konusu. Mimar Sasan Samadian, pandemi süreci bitecek olsa bile artık konutların aynı zamanda ofis özelliği taşıması gerektiğini bildiriyor.  kısa süre içinde buna daire çalışmaların artış göstereceğine dikkat çekiyor.

Yeni konut projeleri ne gibi imkanlar sunacak?

SAV Mimarlık’ın kurucu başkanı Sasan Samadian’ın aktardıkları dikkat çekiyor. Ona göre, yeni konut projeleri ile ticari ünite projeleri arasında büyük benzerlikler olacak. Yani projelere değer katması beklenen detaylar arasında, ofis konseptine uygun olup olmama durumu da bulunabilir. Çünkü pandemi dolayısıyla pek çok şeyde görülen değişikliğim gayrimenkul sektöründe de kendini göstermesi bekleniyor.