Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeni konut talepleri arttıkça stoklar azaldı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Altan Elmas yeni konut talepleri hakkında bir açıklama yapmıştır. 2019 ve 2020’nin ilk çeyrekte üretimin az olduğunu bu nedenle baz etkisi yaşandığını söylemiştir. Bununla birlikte stokların az aldığını belirtmiş ve piyasada yeni konu taleplerinin arttığında üzerinde durmuştur. Bu konuda Altan Elmas salgının tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe etkisi altına aldığını söyledi. Mart ayında atılan normalleşme adamları sonrasında da ruhsat başvurularını artış gösterdiğini belirtti. Altın Elma bu dönemin döviz kurlarında ani yükselişin insanları harekete geçirdiğini belirtmiştir. Bu artış sonucu bozdurarak uzun dönemli güvenilir yatırım olarak gayrimenkule yöneldiğinde belirtmiştir. Aynı zamanda dövizde dönüş ve gayrimenkule yatırım da ekonomi için iyi bir işaret olduğunu da belirtmiştir.

Faiz Kampanyaları Hakkında

Altan Elmas faiz kampanyaları hakkında açıklama yapmıştır. Faizin mevcut durumun devam ederken konut erişimi kısıtlandığını belirtmiş ve ev sahibi olmak için ihtiyacı olan kesiminde konutta erişimi kolaylaştırmak amacıyla hükümetin kısa dönemli bir faiz kampanyası başlatması gerektiğini vurgulamıştır. Bu sayede üretimin artacağı ve konut satışlarında da bir artışın görüleceğini belirtmiştir. İstanbul gibi Antalya gibi merkezinde yabancılar açısından canlı tutmaları gerektiğini vurguladı. 5,4 milyar dolarlık satışla ülkede ciddi bir döviz kaynağının elde edildiğini söyledi. Döviz girdisi ülke ekonomisi için de çok değerli olduğu bilinmektedir.

Yeni Konut Talepleri Artışı Üretimde Fedakârlık Getirdi

Altan Elmas pandemi dolayısıyla sekteye uğrayan üretimin konut talebindeki artış sonucunda fedakârlık yaptıklarını vurgulayarak belirtmiştir. Türkiye’nin güvenini asla sarsmaya canında üzerinde durarak her ne zorluk yaşanırsa yaşansın ülke için fedakârlık yapmaktan çekilmedik tarzında bir söyleyişte bulunmuştur. Büyük Türkiye’ye katkıda bulunmaya devam edeceğini de vurgulamıştır. Altan Elmas bu konularda oldukça net bir dille ifade ederek sektörde alıcıyı memnun etmek bakımından fedakârlık edeceklerini vurgulamıştır. İnşaat sektöründeki salgın dolayısıyla sarsılma kötü etkilese de normalleşme adımları ile sektör toparlanmayı hedeflemektedir.

Bu şekilde Altan elmasın yaptığı açıklamalarla stokların azalması ve yeni konut talebinde artış hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…