Kategoriler
Ekonomi Konut Kredisi

Yeni kredi paketi Pazartesi itibariyle aktif

Yeni kredi paketi duyurusu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yakın zamanda yapılmıştı. Bir televizyon programına katılan Albayrak, dün aktardığı bilgilere göre konut ve turizme finans kapısı olmaya hazırlanan kredinin detayları hakkında açıklamada bulundu.

Yeni kredi paketi finans anlamında sektörlere destek sağlıyor

Finansman kredi destek paketi olarak açıklanan yeni kredi seçeneği, birçok ihtiyaç sahibi vatandaşa finans anlamında destek sağlamaya hazırlanıyor. Emekli ve çalışan ayrımının yapılmadığı pakette, genellikle orta gelir grubuna hitap edilecek. Kamu bankaları tarafından sağlanması beklenen yeni kredi paketi bir süreliğine geri ödemesiz olacaktır. Taksitlerin başladığı tarihten itibaren bedel tutarının rahatlıkla geri ödenmesi beklenirken, ödemelerin uzun vadede olacağı bilgisi aktarıldı. Ayrıca sektörler arası ciro artışına neden olması açısından büyük öneme sahip paket, yerli üretim mobilya ve beyaz eşya alımlarında kişilerce kullanılabilir.

Yalnızca yerli üretim mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili ve çeyiz gibi ürünlerin alınması adına paket desteğinden yarar sağlamak mümkün. Yeni tip koronavirüs (covid-19) etkisinin insanlar üzerinde yarattığı gerginliğe karşı tatil ihtiyacını gidermek isteyen kişiler de paketten yararlanabilecek. Kişilerin emekli veya çalışan olduğuna bakılmaksızın finans verileceği pakette, seyahat giderlerine uygun finans seçeneklerinin sunulması bekleniyor.

Taksitle birlikte uzun vadeli ödeme sistemi getirildi

Kredi aynı zamanda orta gelirli haneye uygun finans desteğini konut alımları için kullanacak. Gayrimenkulde rolü büyük olan paket, kişilere uygun taksit imkânı ve uzun vadeli ödeme sistemini devreye soktu. Paketin ise bankalardan alınabilmesi adına kişilerin kamu bankalarına başvurması gerekiyor. Bu cuma itibariyle açıklanacak olan finans desteği, pazartesi günü itibariyle aktif olacak.

Ucuz konut kredisi geliyor

Paket konut sektörü başta olmak üzere bir kaç sektörü de içeriyor. Paket kapsamında Kamu Bankaları tarafından uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisi verilecek. Verilecek olan konut kredisi şimdiye kadar verilmiş olan en düşük faiz oranı ile verilecek. Yeni kredi paketi ile orta gelir grubuna uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisi verilmesi planlanıyor.