Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yeni nesil bataryalar geliyor

Lityum-sülfür bataryalarla beraber cep telefonlarının şarjı yaklaşık beş gün yetecek. Araştırmanın batarya sektöründe kilometre taşı olarak kayda geçebileceği ve her teknolojiyi etkileyebileceği belirtildi.

Araştırmacılar cep telefonunu aralıksız olarak beş gün çalıştıracak, elektrikli araçların tek dolumluk menzilini bin kilometreye yükseltecek batarya geliştirdiklerini öne sürdü. Teoride lityum-sülfür malzemeli piller lityum-iyon malzemeli pillere göre beş kat daha fazla enerji depolayabiliyor.

Ancak lityum-sülfür, elektronik aletlerde kullanılamıyordu. Monash Üniversitesindeki bilim insanları, lityum sülfür içeren batarya icat etti. İddiaya göre bu piller elektronik cihazlarda kullanılacak. Her bir şarj döngüsünde yüzde 78 oranında boyut değişimine uğrayan kararsız katot, bu tür pillerin kullanımını zorlaştırıyordu. Kararsız katot, bataryaların çabuk aşındırıp pilin ömrünün kısa olmasına sebep oluyordu.

Aşınma problemini çözdüler

Avustralya’da yer alan üniversitedeki araştırmacılar, çok esnek bir katot kullanmanın, aşınmayla ilgili problemin çözülmesine olanak tanıdığını ileri sürerek dünyanın en verimli lityum-sülfür pilini imal ettiklerini belirttiler. Araştırma hakkında değerlendirmede bulunan projede görevli bilim insanları, buluşun çevreye ve ekonomik tasarrufa olan katkısından da bahsetti.

Monash Üniversitesi Makine ve Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde görevli Doktor Mahduk Şaybani, “İklim değişikliyle mücadelede dünyanın yeni ve radikal enerji depolama teknolojilerine ihtiyacı var. (…) Son derece yüksek kapasiteli sülfür kullanan lityum-sülfür piller, geleneksel lityum-iyon pillerden beş kat daha fazla enerji depolayabilir ve dünyanın her yerinde bulunabilen ucuz malzemelerden üretilir.” dedi.

Doçent Doktor Matthew Hill ise “Bu yaklaşım sadece yüksek performans metriklerini ve uzun ömürlü döngüyü desteklemekle kalmayıp çevresel açıdan tehlikeli atıkları önemli ölçüde azaltabilir.” öngörüsünde bulundu.

Ne zaman ticarileşecek?

Yeni pillerin üretimi için patentin alındığını aktaran Doktor Mahduk Şaybani, ürünlerin ticarileştirilmesinin 2 ile 4 yıl arasındaki zaman dilimine kadar sürebileceğini kaydetti. Prototiplerinin Almanya’da geliştirildiği batarya, planlanana göre yıl içerisinde otomobiller ve güneş enerjisi panellerinde ileri testlere tabi tutulacak. 

Kaynak: Independent Türkçe