Kategoriler
Koronavirüs

Yeni vaka sayıları artıyor

Mevcut vaka sayıları günbegün düşse de yeni vaka sayısında, üç gündür artış gözlemleniyor. Ayrıca, tabloya göre Kovid-19‘a yakalanan 134 kişi daha yaşamını yitirdi. Kış turizmi hizmeti veren tesislerin doluluk oranlarının da tartışıldığı bugünlerde, yeni vaka sayıları yükseliyor.

22 Ocak’ta 5 bin 967 olan yeni vaka sayısı 23 Ocak’ta 5 bin 856 kişiye düşse de bu sayı, 3 gündür yükselişte. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tablolara göre yeni vaka sayısı, 24 Ocak’ta 5 bin 277, 25 Ocak’ta 5 bin 642; bugün ise 180 bin 303 teste karşılık 7 bin 103 kişi olarak kayda geçti.

Hasta sayısında artış

Bakanlık tarafından yayımlanan 26 Ocak koronavirüs tablosuna göre 681 kişiye daha hastalık tanısı konuldu. Yeni hasta sayısı, düne göre 10 kişi daha arttı. Yeni hasta sayısı iki gün önce 39 kişi, dün ise 13 kişi daha azaldı.

Vaka sayıları “hâlâ tedirgin edici seviyede”

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerdeki vaka sayılarının hâlâ tedirgin edici seviyelerde olduğunu dile getirdi. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tedbir ve kısıtlamalara uyumla vaka sayılarını önemli ölçüde düşürdük. Ancak son günlerde 5.000-7.000 arasında seyreden vaka sayıları hâlâ tedirgin edici seviyede. Kapalı ortamlarda kalabalıktan uzak durmalı, maske ve mesafe kurallarına özen göstermeliyiz.

Aktif vaka sayısı düşüyor

Öte yandan mevcut vaka sayıları, günden güne düşüyor. Bu düşüşte iyileşenlerin sayısı etkiliyken iki gün önce 723 kişi gerileyen aktif vaka sayısı dün, bin 177 kişi daha düştü. Virüsü taşıyan kişi sayısında bugünkü tabloya beraber bin 139 kişilik azalma görüldü.

Aktif vaka sayısındaki azalma, maalesef ölüm sayılarıyla da doğru orantılı. Ocak ayının üçüncü gününe kadar 84 binlere gerileyen mevcut vaka sayısı, tekrar 100 binin üzerine çıkarken bu sayı, tahmini olarak 94 bin 495.

Mevcut vaka sayısı, resmî olarak açıklanmadığı için bilinmiyor.

Ağır hasta sayısında belirgin azalma

İyileşenlerin sayısı, 8 bin 108 kişiyken durumu ağır hasta sayısında da gerileme, sürüyor. Günlük vefat sayılarında da düşüş kaydedilirken ağır hasta sayısı 17 kişi daha azaldı. Bu gerileme, iki gün önce 57, dün ise 97 kişiydi.

 

Exit mobile version