Kategoriler
Genel Güncel Sağlık

Yeni vaka sayıları yatay eğilimde…

Türkiye’de aktif vaka sayısındaki düşüş hızıyla beraber yeni vaka ve vefat sayıları da yatay seyir izliyor.

Aktif vaka sayısında 100 kişilik azalma görüldü. Dün 11 bin 100 olan mevcut koronavirüs hastası sayısı, bugün 11 bine düştü. Bugün 40 bin 10 teste karşılık 927 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Dünkü sayı, 921’di.

Öte yandan salgına yakalanan 17 kişi daha yaşamını yitirirken 24 saatte iyileşenlerin sayısı ise bin 10.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vaka sayısının son günlerin ortalamasında olduğunu belirtti. Yeni koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının benzer sayılarda geldiğini de belirten Sağlık Bakanı Koca, bunun nedenini “Yoğun bakım, entübe ve riskli gruptaki hasta sayımız yaklaşık aynı düzeyde seyrettiği için vefat sayıları birbirine yakın gerçekleşiyor.” şeklinde açıkladı.

Yoğun bakım sayısında azalma

Öte yandan KOVİD-19 hastalığı sebebiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi görenlerde üç kişilik azalma görüldü. Öte yandan son 24 saatte bir kişi daha solunum desteğine bağlandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 26 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre yoğun bakımdaki hasta sayısı, bin 249 kişiyken solunum desteğine bağlı olarak tedavi gören kişi sayısı, 387.

Toplam vaka 226 bini geçti

Bakanlık tarafından yayımlanan 26 Temmuz Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre bugüne kadar yapılan test sayısı, 4 milyon 572 bin 688 oldu. Vaka sayısı ise 226 bin 100’e çıktı.

Bugüne kadar 5 bin 613 kişinin KOVİD-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilirken iyileşenlerin sayısı 209 bin 487 olarak kayda geçti.

Verileri sosyal medyadan paylaşan Sağlık Bakanı, “Yeni vaka sayımız, son günlerdeki ortalamasında. İyileşen hasta sayımızla yeni vaka sayımız arasındaki fark düne yakın. Yoğun bakım, entübe ve riskli gruptaki hasta sayımız yaklaşık aynı düzeyde seyrettiği için vefat sayıları birbirine yakın gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre dün, İstanbul’daki yeni vaka sayısı, bir önceki güne göre 26 kişilik azalışla 197 kişi oldu.

Kaynak: Taşınmaz Haber