Kategoriler
Gündem

Yeni Zelanda’da camilere silahlı saldırı!

Tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çeken Yeni Zelanda’nın ChristChurch ilçesindeki iki camiye silahlı saldırıda içerisinde çocuklarında yer aldığı insanlar hayatını kaybetti. Bu korkunç saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti.

Bu sabah Yeni Zelanda’dan gelen saldırı haberleri tüm dünyadaki Müslümanları derinden üzdü. Sapkın biri; iki camiye birden silahlı saldırıda bulunarak içlerinde çocukların da bulunduğu 49 kişiyi öldürdü. Tüm Türkiye; Yeni Zelanda’da yaşanan cami saldırısının ayrıntılarını araştırıyor.

Dünyadaki Müslümanları büyük biz üzüntü ve kedere sürükleyen bu vahim olay Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde oldu. Saldırı sırasında camilerde 200 kişinin bulunduğu bildirildi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern; “ülkemizin en karanlık günlerinden birini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. Olay ile ilgili üçü erkek olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Hagley Park bölgesindeki Al Nur Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, Cuma namazı için 200’den fazla kişinin bulunduğu belirtildi. Silah seslerinin, Linwood Mahallesinde yer alan bir başka camiden daha duyulduğu belirtildi. Olay üzerine ChristChurch’te okullar tatil edildi.