Kategoriler
Emlak Haberleri

Yenimahalle Belediyesi çarpık yapılaşmaya el atıyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından ilçede gelişen çarpık yapılaşmanın önüne geçiliyor. Bunun için başlatılan “Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde çalışmalar son hızıyla devam etmektedir.

Yenimahalle Belediyesi dönüşümü hızlandırdı

Yenimahalle ilçesi üzerinde gelişen çarpık yapılaşmanın tehlikesini iyi bilen Yenimahalle Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdi. Yamaçevler Projesi ile öne çıkmayı başaran belediye, toplamda 66 hektar alanda 500 adet gecekondunun kentsel dönüşümünü başlattı. Ekiplerce yüzde 75 oranlı yıkım gerçekleştirilen bölge üzerinde hafriyat alımı ve alan düzenlemesi yapılıyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından projeye ilişkin önemli detaylar aktarıldı. Yaşar, amaçlarının gecekonduları tarihe gömmek olduğunu belirtmiştir. Yenimahalle bölgesi için gerçekleştirilen projenin oldukça önemli olduğunu söyleyen başkan; vatandaşların mağdur edilmeden modern, yaşanabilir ve sosyal bir semte kavuşmaları için çabaladıklarını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm projeleri yurt geneline yayılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem sonrasında Bakanlık tarafından üstlenilen kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti. 24 Ocak’ta meydana gelen büyük depremden sonra oluşan hasarların Elazığ’da kapatılması adına başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. AK Parti Elazığ milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan heyetle bir araya gelen Bakan Kurum, yapılan toplantıda kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.

Heyet arasında dikkat çeken isimler AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Tolga Ağar, Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve bazı ilçelerin belediye başkanları olmuştur. Gerçekleştirilen toplantıda öne çıkan kentsel dönüşüm projelerinde Elazığ’daki son durum ele alındı.

TOKİ çalışmalarına Elazığ’da devam ediyor

Depremzedelerin yeniden evlerine kavuşması adına, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile riski bölge ilan edilen Abdullahpaşa Mahallesi’nde saha içi çalışmalara başlandı. TOKİ tarafından birinci ve ikinci etapların ihalesi gerçekleştirilirken, birinci etap için ilk olarak 141 adet konut öne çıkarılmıştır.

Bu esnada ikinci etap çalışmaları başlatılmış ancak ilk teslim tarihinin 2020 kasım ayı olmasına karar verilmiştir. İkinci etapta toplam 977 adet konut ve 100 adet dükkân inşası öne çıkan kentsel dönüşüm planları kapsamında yer aldı. Hedeflenen tarihte konut teslimlerini yapmak isteyen TOKİ, saha içi hazırlıklara devam ediyor. Risk ilan edilen bölgede tüm çalışmaların 240 gün sürmesi beklenirken, diğer etaplar için yakın zamanda yeni bir ihale düzenlenecek.