Kategoriler
Emlak Haberleri

Yeşilyurt Topsöğüt Konutları projesinde temel atma töreni gerçekleştirildi

Yeşilyurt Topsöğüt Konutları için belediyenin girişimleri sonuç verdi. Malatya’da deprem sorununa çözüm arayan yetkililer, depreme dayanıklı ve modern bir görünüşe sahip konut projesini oluşturdu. Adını Yeşilyurt Belediyesinden alan projede temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Topsöğüt Konuları depreme meydan okuyor

Temel atma töreninde öne çıkan isim Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar oldu. Açılış konuşmasında mülkiyetinin belediyeye ait olduğu bildirilen 9 bin 460 metrekarelik alanın konut projesine ayrıldığını belirten Çınar, Yeşilyurt Topsöğüt Konutları ile can güvenliğini sağlayacaklarını bildirdi. Topsöğüt Karşıyaka Mahallesi’nde hayata geçirilmesi beklenen konutların toplamda 136 daireden ve 6 dükkandan meydana gelmesi bekleniyor. Nitelikli yapılaşmada diğer illere örnek olacağı konuşulan proje aynı zamanda kaliteli bir yaşam olanağı sağlayacak. Bu çerçevede yatırımlarını devam ettireceklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar, deprem riskine karşı daha sağlıklı yapıların sosyal yaşam projeleri kapsamında çevreye kazandırılacağını söyledi.

Güvenilir ve sağlıklı bir yaşam alanı

Yeşilyurt Topsöğüt Konutları Malatya’nın en önemli sosyal yaşam projelerinden yalnızca birisi. Başkan Çınar’ın yapmış olduğu açıklamada bu türden hizmetlerin belediye altında sürdürülmesi fikri öne çıkıyor. Yeşilyurt’un her geçen gün biraz daha büyütüldüğü süreçte yaşam standartlarının üzerine çıkan konut projeleri hayata geçirilecek.

“320 binlik nüfusu ile dikkat çeken ilçe, 23 kentin nüfus oranından daha fazla” diyen Çınar, kentsel dönüşüm projeleri sayesinde yeni yaşam alanlarının kazandırılacağından bahsetti. Bölgede oluşturulan parklar ve ulaşım ağı rahat bir yaşamın zeminini hazırlıyor. Yatay mimarinin görüleceği konutlarda sağlıksız yapılaşmanın önüne geçilecek. Yeşilyurt üzerinde risk oluşturan ne kadar yapı varsa tespit edilerek kentsel dönüşüm projeleri altında planlı bir şekilde yenileme işlemi yapılacaktır. Oluşturulan doğru bir planlamanın son derece önemli olduğunu vurgulayan belediye başkanı, ilçeyi kalkındırmak için hizmette geri planda durmayacaklarını açıkladı.

Nüfus artışının önü kesilecek

İlçede oluşan yoğun nüfus niteliksiz yapılaşmayı beraberinde getiriyor. Belediyenin almış olduğu kararlar kapsamında belirli bir oranın başka ilçelere dağıtılması gerekliliği ilk maddede uygulanacak. Malatya’nın birinci kuşak deprem bölgesi olduğunu hatırlamalı ve özellikle Yeşilyurt üzerinde biriken konutların can güvenliğini yok edebileceği hafızalara kazınmalıdır. Herhangi bir depremde insan yaşamını tehlikeye atmamak adına geliştirilen Yeşilyurt Topsöğüt Konutları sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Projeye dair önemli bilgiler

Modern kentleşmenin temellerini oluşturan konutlar 10 dönümlük alanda hayata geçirilecek. Yedi ayrı bloktan oluşması beklenen konutlar, her blokta 20 daireyi barındırmaktadır. İçerisinde 3+1 dairelerin 132 metrekareden 110 adet olduğunu bildiren Çınar, 26 adedin 105 metrekareden oluşan 2+1 daireleri kapsadığını açıkladı. 2+1’ler, 6 dükkanla birlikte yola bakacak şekilde tasarlanmıştır. 5 katlı yapıların yatay mimari anlayışı ile yükseldiği 10 dönümlük alanın 6 dönümü ise yeşil alanlara ayrılacak. Sosyal donatılar arasında süs havuzları, çocuk oyun parkları, ağaçlık alanlar, oturma alanları, otopark, bisiklet ve yürüyüş yolları bulunuyor. 2 bloğun altında taziye evine yer vereceklerini açıklayan yetkililer, spor salonu ve çocuk oyun alanlarını ortak kullanıma açıyor.