Kategoriler
Gündem

YHT’ye ek seferler konulurken o ülkelere uçuşlar iptal edildi

Dokuz ülkeye düzenlenecek uçuş seferleri iptal edildi. Üç gün sonra saat 8.00’den itibaren bu ülkelere uçakla seyahat edilemeyecek. Bu tarih, ileriye ve geriye çekilebilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, zorunlu olmadığı takdirde yurt dışına çıkılmaması konusunda yurttaşları uyarmıştı.

Öte yandan Ankara ve İstanbul; İstanbul ve Ankara arasındaki yüksek hızlı tren hatlarına ek seferler konuldu. Ek seferler 13 Mart ile 15 Mart arasında geçerli olacak.

Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda ülkelerine yapılan uçak seferleri 17 Nisan’a kadar durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bu tarihin Sağlık Bakanlığının olası kararıyla değiştirilebileceğini kaydetti.

Koronavirüs Bilim Kurulunun toplantısının ardından basına demeç veren Bakan Turhan “Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan uçak seferleri 17 Nisan’a kadar durdurulacak. Süreç, Sağlık Bakanlığı kararıyla erkene çekilebilecek.” ifadelerini kullandı.

Okulların tatil edildiği açıklanmasıyla beraber otogarlardaki yolcu yoğunluğunun oluştuğunun altını çizen Ulaştırma Bakanı Turhan  “İnsanlarımızın mağdur olmaması için D2 ve B2 belge sahipli araçlarında sefer yapmalarına izin verdik. Böylece de yoğunluğu ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

Uçaklarda bilgilendirme kartları

Bakan Turhan “Bilim Kurulu’nun önerisi Sağlık Bakanlığının kararları doğrultusunda uçak içi anonslar ile yolcu sağlık tanıtım kartlarının doldurulması dahil olmak üzere uyarıcı ve önleyici tedbirleri alıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Ankara-İstanbul, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hatlarında 13-14-15 Mart tarihlerinde ilave seferler koyduk.” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan “Ana hat ve bölgesel trenlerde ilave vagonlar koyuyoruz. Böylece YHT hatları ve bölgesel trenlerde 14 bin 350 ilave yolcu kapasitesi oluşturduk.” açıklamalarında bulundu.

Belediye personellerine izin

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, 12 yaşından küçük çocuğu olan annelere işlerini aksatmamak şartıyla idari izin verildiğini açıklarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 12 yaşından küçük çocuğu olan ebeveynlerin idari izinli sayıldığını kaydetti.