Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Yıkımı başlatılan projenin mimarından açıklama

Bodrum’da  The BO Viera projesinin bir kısmının imara ve yapı ruhsatına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilerek yıkımı başlatıldı.

Gündoğdu Mahallesi’ndeki Besa Grup‘a ait projenin asansör bölümlerinin yıkım işlemi geçtiğimiz hafta tamamlanırken geçtiğimiz cuma günü bir hafta süreceği açıklanan rezidans kısmındaki blokların yıkım çalışmalarına da başlanmıştı.

Yıkım kararının gelmesinin ardından yapımına devam edilen bin 611 adet konutun ve 4 otelin inşaatı da durdurulmuştu.

The BO Viera projesinin mimarından açıklama

İmara ve yapı ruhsatına aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımı başlatılan The BO Viera projesinin mimarından açıklama geldi. Aynı zamanda BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Salih Bezci basın açıklamasında bulundu. Basın mensuplarına ve kamuoyuna seslenen Salih Bezeci, projeden konut satın alan müşterilerinin mağdur olmayacağını ifade ederek The BO Viera projesinin inşaatında doğanın zarar görmemesi için hassasiyet göstereceklerini belirtti.

Projeyi revize edeceklerini söyleyen Bezeci, Tatil Evi satın alan müşterilerinin haklarını gözeteceklerini dile getirdi.

“Ruhsatta öngörülenin çok üzerinde bir iyileştirme yapacağız.” ifadelerini kullanan proje mimarı, inşa edilecek projenin doğayla uyumlu olacağını belirtti.

“Dünyanın en güzel sahil beldelerinden biri”

Bodrum’un doğal güzelliklerini sık sık vurgulayan Besa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezeci‘nin açıklaması şu şekilde;

“Türkiye’ye yatırım yapan, ülkesini seven; Bodrum’a, doğasına ve değerlerine saygılı bir kurum olarak The BO Viera projemizle ilgili gelişmeleri size BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezeci ve mimarı olarak iletmek isterim.

Yaklaşık yarım asırdır Başkent Ankara’ya ve Türkiye’ye yatırım yapan BESA Grup olarak Bodrum’un değerinin farkındayız ve bunu içselleştirdik. Bodrum, dünyanın en güzel sahil beldelerinden biri.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Bodrum mimarisi konusundaki hassasiyetini gözeterek projeyi revize ediyoruz. Revizyonu yaparken ruhsatta öngörülenin çok üzerinde bir iyileştirme yapacağız.

Revize ederken Tatil Evi satın alan müşterilerimizin haklarını da gözeteceğiz. Projemiz 150 bin metrekare bir arazi üzerine oturmakta olup 300 Tatil Evi yapılacaktır. Yani bir Tatil Evine yaklaşık 500 metrekare yeşil alan düşmektedir.”

“İnsana ve doğaya saygı felsefesi…”

Doğanın yanı sıra insan yaşamına olan saygıyı temel aldıklarını ifade eden Bezeci, şirketlerinin misyonunu refah seviyesini yükseltmek olduğunu belirtti. Projenin mimarı Salih Bezeci şöyle devam etti;

“Biz firma olarak insana ve doğaya saygı felsefesini temel alarak bireylerin yaşam kalitesini ve refahını yükseltme misyonuyla hareket ederiz.

Bodrum’un doğasını ve eşsiz güzelliğini yaşatmak hep birinci öncelik olacak. Tüm Türkiye görecek ki The BO Viera tüm hassasiyetleri sergileyen doğaya saygılı nadide bir proje olacaktır. Bu süreçte en kısa zamanda yapılan çalışmaları telafi edeceğiz. İşimizin başındayız.

Siz değerli basın mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla bildirmek isteriz.”