Kategoriler
Emlak Haberleri

Yılbaşını Bodrum’da geçirme planları yapanlar kiralık villaları doldurdu

Yılbaşını Bodrum’da değerlendirmek isteyenler kiralık villa talebini yukarı çekti. Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp’in aktarımına göre, dört günlük sokağa çıkma yasağını Bodrum’da değerlendirmek isteyen pek çok vatandaş villaları doldurdu. Aynı şekilde gelen taleplere bağlı olarak 5 yıldızlı otellere yapılan rezervasyonların artışına dikkat çeken Alp, “Şimdiden oteller ve kiralık villalar doldu” dedi.

Yılbaşını Bodrum’da geçirecekler talepleri arttırdı

Yılbaşına özel olarak, tatil fırsatını değerlendirmek isteyenlerin vaka sayısını arttıracağı düşüncesiyle hareket eden Sağlık Bakanlığı yeni kararını duyurdu. Bulaş ortamını engellemek istedikleri çağrısında bulunan Bakanlık, tüm Türkiye genelinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulayacaklarını belirtti. Bunun üzerine harekete geçen vatandaşlar, yasağı daha özgür bir şekilde, doğayla bütünleşerek geçirmek için Bodrum’daki boş yazlıklara ve haftalık kiralanan villalara yöneldi. Salgın hastalık sürecinden korunmak için bu yıl Bodrum’a yönelenlerin arttırdığı nüfus sayısı, yalnızca yılbaşı gününe özel olarak artmaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Yılbaşını Bodrum’da geçirmek isteyenler haftalık kiralanan villalara ve 5 yıldızlı otellere yöneliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın almış olduğu kararların içerisinde doluluk oranı en fazla yüzde 60 olması gerekirken; oran Bodrum’da şimdiden dolmak üzere” dedi.

Nüfus iki katına çıktı

Salgın hastalık süresince Türkiye’de genişletilen tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Yılbaşı akşamlarının toplu kutlamalara açık olması durumunda artması beklenen vaka sayısına karşı Sağlık Bakanlığı ilk elden tedbir aldı. Alınan karara göre tüm Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılması beklenen 4 günlük sokağa çıkma yasağı, yine eş zamanlı bir şekilde bitecek. Yıl içinde genellikle yoğun bir tempoda çalışmak zorunda kalanlar şimdiden yasak sürecini değerlendirmeye aldı. Yeni yıla kapalı ev ortamında girmek istemeyenler, Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum’a yöneldi. 2020 yılında, uzaktan çalışma ve eğitim sisteminden en çok fayda gören Bodrum’da artan taleplere bağlı olarak nüfusun iki katına çıktığından söz eden Alp; yazlıkların da kışın kullanılması sebebiyle nüfusun arttığını söylüyor. Büyükşehirlerde oturanların fırsat yarattığı ortamda yeni yasaklar yeniden nüfus artışına neden olacak.

Fiyatlar yükseliş eğilimini korudu

Yılbaşını daha özgür kutlamak isteyenler yeniden kendilerini Bodrum’da bulacak. Bu süreçte kiralık villa ve 5 yıldızlı otellerin rezervasyon defterleri doldu. Bölge genelinde durum değerlendirmesi yapan Şule Alp, talep artışının devam ettiği yıl sonunda, villa ücretlerinin birkaç hafta öncesine göre ikiye katlandığını aktarıyor. Yine aynı şekilde doluluk oranı arttıkça geriye kalan villalarda mülk sahipleri bu artışı koruyacaktır. 5 yıldızlı otel ve haftalık villa kiralama sisteminin devam etmesi durumu ise nüfus sayısını yükseltmeye devam edecek.

Exit mobile version