Kategoriler
Emlak Haberleri

Yönünü İngiltere’ye çeviren Ant Yapı’dan lüks konut projesi

Yönünü İngiltere’ye çeviren Ant Yapı, 100 milyon sterlin değerindeki en büyük projesine adım atıyor. Türk müteahhitlik şirketi olarak projelerini yurt dışında gerçekleştirmeye devam eden şirket, Londra’da kontrat bedelli projeye imza atacak. ‘Park Modern’ ismiyle başlatılan çalışmalar daha önce İngiltere’de hayat bulan projelerin arasında en büyüğü olma niteliğine sahiptir.

Yönünü İngiltere’ye çevirmeye devam ediyor

Yurt dışı projeleriyle başarısına başarı katan Ant Yapı, daha önce İngiltere’de 5 proje daha gerçekleştirmişti. Belgravia Gate, Apex House, Harcourt House, 13 Eaton Place ve 20-22 Eaton Place projelerinden sonra hayata geçirilmesi beklenen ‘Park Modern’; şirketin İngiltere’deki en büyük projesi olmaya şimdiden aday. Rusya’nın Novosibirsk kentinde hâlâ uluslararası Tolmaçevo Havaalanı’nın inşaatını devam ettiren Ant Yapı’nın yeni girişimi, Londra’da lüks bir konut projesinin doğmasına neden olacak. Yapılan anlaşmaya göre, yeni projenin inşası için 100 milyon sterlin kontrat bedeli belirlendi. Toplamda 57 ultra lüks konuttan meydana gelmesi beklenen proje, 55 apartman dairesi ve 2 adet Town-House’da barındırıyor.

Londra’ya Türk şirketten lüks konut projesi

Ant Yapı, yönünü İngiltere’ye çevirmesinin ardından 6’ncı projesini gerçekleştirme kararı aldı. Londra’da Kensington Palace Garden’a bakması planlanan proje için 17 bin 650 metrekarelik alan saha çalışma bölgesi oldu. Yaşam ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulmasıyla sosyal donatı seçeneklerini genişleten şirket; özel araç parkı, 25 metrelik havuz, spor salonu, SPA, sinema salonu ve güzellik-bakım merkezini projeye dahil etti. Restoran, kafe, sağlık merkez, sağız ve diş sağlığı merkezi gibi gelişime açık olamaya devam eden proje; lüks konut-ticari sınıfında en büyük tek aşamalı inşaat anlaşma özelliğine de sahip.

İş yapma koşullarına uyum sağlandı

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, 2020 yılında yaşanan salgın hastalığın ezberlenmiş düzeni bozduğundan söz etti. Ant Yapı ailesi olarak pandemi sürecinde çalışanların sağlığını ön planda tuttuklarını belirten Okay, “Güvenliğin sağlandığı süreçte yurt içi ve yurt dışı projelerimize devam ettik. İmzamız Rusya, Amerika ve İngiltere’de yayılmaya devam ediyor. Yurt dışında iş yapma koşullarının yasal gereklilik çerçevesi altında ülkemizden çok farklı olduğu söylenebilir. Biz yüksek kaliteli işçilik, inşaat ve malzeme ile yurt dışında iş yapma koşullarını en doğru şekilde sağladık” dedi. Yıllar içinde ülke kurallarına adapte olan ve tüm gerekliliği titizlikle karşılayan Ant Yapı, sürdürülebilirlik kavramıyla öne çıkmaya devam edecek. Daha önce İngiltere’de gerçekleştirdikleri 5 konut projesinin ardından 2020’nin son günlerinde 6’ncı proje için imzalar atıldı. Park Modern ismiyle bilinecek olan 100 milyon sterlin kontrat bedelli projenin İngiltere’de şirkete ait en büyük proje olacağı konuşulmaktadır.

Exit mobile version