Kategoriler
Yaşam

Yunan vakıf Onassis, ünlü armatörün evini satın almak istedi

Yunan vakıf Onassis, Manisa Akhisar’da yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı’nın evi için 3 milyon Euro teklif etti. Satın alınmak istenen evin daha önce Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilindiği ve derneğin “red” cevabıyla karşılaştığı görüldü.

Yunan vakıf teklif etti, yaşlı kadın reddetti

Manisa Aksihar’da yaşamını sürdüren 85 yaşındaki Mihriye Yalazı, oturduğu evi Onassis Vakfı’na satmayı reddediyor. Teklif edilen 3 milyon Euro’yu Yunan Bayrağı dalgalanmasın diye kabul etmediğini belirten yaşlı kadın, milli değerleri yeniden kabarttı.

Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan ünlü Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ve uzun süre yaşamını sürdürdüğü ev için dernek yetkilileri harekete geçti. Aksihar Hashoca mahallesinde yaşayan ve burada birçok ticari girişime katılan Onassis’in hatıralarına sahip çıkmak isteyen Yunan yetkililer, 1972 yılında evin iş adamı Cemal Yalazı’ya satıldığını söylüyor. 4 çocuğu ile 1972 yılından bu yana bu evde oturan Yalazı çifti, Cemal Yalazı’nın 2004’teki vefatının ardından yaşlı kadına kaldı.

Milli duygular öne çıktı

Ünlü armatör Onassis’in izini takip edenler tarafından kurulan Onassis Vakfı, Aksihar’a ziyarette bulundular. Burada yöneticiler evi satın alma isteklerini Mihriye Yalazı’ya ilettiler, ancak verilen 3 milyon Euro’yu reddeden yaşlı kadının milli duygularla hareket ettiği görüldü. Tarihi olmasının yanı sıra evin şimdilerde koruma altına alındığı bildirilirken, 1972 yılından bu yana güzel hatıraların biriktirildiği evden vazgeçilmedi. Ancak Mihriye Yalazı, Yunan vakfı Onassis’in yöneticileri tarafından verilen teklif karşısında çok şaşırdı.

Diğer yandan, Ganizon Komutanı Vatan sevdalısı, Atatürkçü ve aynı zamanda milliyetçi bir Türk askeri olan Cüneyt Kavuncu, bu evi satmanın vatanı satmakla eşdeğer olduğu görüşünü paylaşıyor. Aksihar Askerlik Şubesi’nin aynı sokakta bulunduğuna dikkat çeken Kavuncu, Türk ve Yunan Bayrağının bir arada olmaması gerektiğinden bahsetti.

Sosyal medyada yankı buldu

Son günlerde Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimin artması özellikle iki taraf içindeki milli değer kavramını hatırlatıyor. Geçtiğimiz birkaç gün önce Yunanistan’ın askerlerini Meis Adası’na çıkarmasının ardından misilleme yapıldığı düşüncesi bir süreliğine gündeme oturmuştu. Onassis Vakfı’nın yapmış olduğu bu girişim ise milli duyguların gölgesi altında kaldı. Sosyal medyanın gündemine oturan yaşlı kadın Mihriye Yalazı ile gurur duyanlar kadar, onu eleştirenler de olmuştur.

Ekonomi haberlerine göz atmak için tıklayınız.