Kategoriler
Emlak Haberleri

Yüreğir’de kentsel dönüşüm projesi sel felaketinin izlerini silecek

Yüreğir’de kentsel dönüşüm projesine başlanacağını açıklayan Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, projeyi “Büyük bir adım” olarak değerlendiriyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından zarar gören Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde sürecin işleneceği konusunda verilen bilgi, hak sahipleriyle birebir görüşmeler üzerinden sürdürülecek.

Yüreğir’de felaketin izleri siliniyor

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, 2019’un Aralık ayında Adana’da yaşanan sel felaketinin izini silmek için harekete geçtiklerinden söz etti. Felaketin etkileşim bölgesi olarak Yüreğir’i gösteren belediye başkanı, kentsel dönüşüm projesinin bölgede başlayabilmesi adına hak sahipleriyle görüşüleceğini açıkladı. Onay alınan bölgelerde biran evvel dönüşümü başlatma arzusu taşıyan proje sorumluları, Yüreğir’i yeniden iyileştirmek adına büyük çabalar sarfedecek. Konuya ilişkin görüşlerini sunan Kocaispir, süreci Elazığ’a benzeterek, “Bu adım Yüreğir için oldukça büyük bir adımdır. Tıpkı Elazığ’da olduğu gibi vatandaşlarımız en kısa sürede güven ve huzurla yaşayacakları yeni konutlarına kavuşacaktır” dedi. Sel felaketinden etkilenen bölgenin Yüreğir olmasındaki esas neden ise bölgede bulunan bir dere yatağından kaynaklanmakta. Gerçekleşen sel felaketinin ardından bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da süreci yakından takip etmiş ve vatandaşlara kentsel dönüşüm sözü vermişti.

Kurum’un sözleri yerine getirildi

Adana’da 2019 yılında gerçekleşen sel felaketi, Yüreğir’de Şehir Erkut Akbay Mahallesi, Sarıçam Deresi ve çevresinde hasara neden oldu. Bölgeyi ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşlara kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini söyledi. Ziyaretin hemen ardından bölgenin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 6/A maddesine göre kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildiği duyuruldu. Sürece dair ilgili çalışmaları yakından takip eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, girişimlerin hızlandırıldığı dönem itibariyle proje sürecine geçildiğini ve kentsel dönüşüm projesi adına hak sahipleriyle görüşme aşamasına adım atılacağını aktardı. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesi altında saha çalışmaları ve vatandaş görüşmeleri Gayrimenkul Değerleme A.Ş (GEDAŞ) tarafından yürütülecek. Mahallenin beklediği kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi veren Kocaispir, “GEDAŞ firması birkaç gün içinde mahallemizde bir ofis açacaktır. Burada firma tarafından değer tespit çalışmaları yürütülecek ve vatandaşlarla görüşmelere devam edilecektir” dedi.

Konut istemeyen vatandaşlar ne yapacak?

Kocaispir, yapılan görüşmelerin iki taraf arasında devam ettirileceğini söylüyor. Süreç sonunda hak sahiplerine konut vermeyi planlayan GEDAŞ, konut seçeneğini kabul etmeyen vatandaşlar için bina, arsa ve varsa müştemilatlarının bedellerini ödeyecek. Hak sahipleriyle kentsel dönüşüm sürecinde görüşmelere devam edecek olan firma teslimlere kadar da aylık kira yardımında bulunacak.

Exit mobile version