Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Yurt dışı Teşkilatı yabancı yatırımcıları çoğaltacak

Ülkemiz genelinde popüler lokasyon bölgeleri yurt dışı alıcılara kapılarını açmaya devam ediyor. Yurt dışı tanıtım sürecini üstlenen Yurt dışı Teşkilatı yabancıya konut satışlarında yardımcı olacak. Gayrimenkul Yurt dışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal konuya dair açıklamalar getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla kurulacak olan teşkilat yabancıya konut satışında bir hayli önem kazanıyor. Büyük destek mekanizması olarak hayat bulması beklenen sistemde yatırım yapmak isteyen yabancılar için büyük bir güvence sayılacak. Gayrimenkul Yurt dışı Tanıtım Derneği kısa adıyla GİGDER Başkanı Faruk Akbal sistemi merak edenler için açıklama getirdi.

Yurt dışı Teşkilatı önemli bir süreçtir

Faruk Akbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Yurt dışı Teşkilatı’na ilişkin AA muhabirine verdiği açıklamalar konuyu bir nebze olsun anlamaya yardımcı oluyor. Akbal, hayata geçirilmesi beklenen teşkilatın özellikle yurt dışı etkinliğini arttırmak isteyen Türkiye için büyük yardım sağlayacağının altını çizdi. Sonuç itibariyle döviz kazanımının ülke genelinde arttırılması fikriyle yola çıkan Bakanlık; ekonomi diplomasisi faaliyetlerini sürdürecek ve uluslararası mali kuruluşlar ile ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacaktır. Yurt dışı Teşkilatı‘n görevleri arasında yer alan bakanlığın görev ve yetki konularını yakından takip edecekleri ve bu süreç içerisinde pek çok kurum ve kuruluşlarla irtibat sağlanması bekleniyor. Ayrıca kamu ve özel kuruluşlar ile geçtikleri temas sonucunda bunlar rapor olarak sunulacaktır.

Başkan Faruk Akbal tarafından bu teşkilatın ülkemiz için olumlu sonuçlanacağının vurgusu yapıldı. Bu durumu yeni tip koronavirüs salgın hastalığı üzerinden açıklayan Akbal, pandemi ilan edilen hastalık karşısında başarıyla mücadele eden ülkeler arasında yer aldığımızı; yeni başarı hikayelerinin bu süreç içerisinde yazılacağını ve bunun altyapısının hazırlandığına dikkat çekti. Yurt dışı Teşkilatı’nın kurulmasıyla birlikte önümüzdeki dönemlerde yabancı yatırımcıların Türkiye hakkında güven sağlanacağını belirtmekten geri durmadı. Konut satışları sayesinde ülkeye döviz gireceğinin ve bunun sonucunda ekonomide pozitif gelişmelerin olacağının altını çizen Akbal; sözlerini geçen yıl 6,7 milyar dolarlık rakamı hatırlatmış ve bu yıl dünyada bomba etkisi yaratan koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı sayesinde daha büyük bir kazanç olacağının üstünü çizerek tamamladı.

Ayrıca gayrimenkul sektöründe yerlilik oranı yüzde 90 olduğu ve birçok sektöre göre ön planda seyrettiğini belirten Başkan; geçen yıl 2019 tarihinde gerçekleşen satıştan 6,7 milyar kazanç sağlandığını belirtti. İhracat değerinin sadece 20 milyar dolar olarak görüldüğü ve yatırımcılara yönelik yapılan doğru teşvikler sonucunda bu kazancın 2020 yılı itibariyle artış göstereceğini belirtti.