Kategoriler
Ekonomi Gündem

Yurt dışından getirilen elektroniklere bandrol ücreti

Önümüzdeki yıl içerisinde yurt dışından getirilecek elektronik cihazların bandrol ücretleri belli oldu.

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre bandrol ücretleri 1 avro ile 80 avro arasında değişecek. Bandrol ücretinin en pahalı olacağı cihazlar 148 inç ve üzerinde bir büyüklüğe sahip televizyon. Bandrol ücreti en ucuz olacak cihazlar ise walkman gibi cep tipi radyo kasetçalar.

Cumhurbaşkanı’nın Resmî Gazete’de yayımlanan kararına göre 2020 yılı içinde yurt dışından getirilecek elektronik eşyalar için alınan bandrol ücretleri belirlendi. “Ticari ithalat maksadı dışında” yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlardan bir kereye mahsus olmak üzere ücret alınacak.

Yeni yıldan itibaren televizyonlar için 8 avro ile 80 avro arasında; cep telefonları için 20 avro bandrol bedeli alınacak.

Otomobil televizyonları için 8 avro, 51 inç ekran boyuna kadar olan televizyonlardan 10 avro; 52 inç ile 67 inç arasındaki ekranlar için 16 avro, 68 inç ile 85 inç arasındaki ekranlar için 22 avro, 86 inç ile 116 inç arasındaki ekranlar için 34 avro, 117 inç ile 148 inç ekranlar için 40 avro bandrol ücreti alınacak.

148 inç ve üstünde boyuta sahip ekranlar için ise 80 avro ücret kesilecek.

Bilgisayarlara 10 avro ücret

Bilgisayarlardan ve bilgisayar niteliği taşıyan elektronik tabletlerden 10 avro bandrol ücreti kesilecek. Radyo özelliğine sahip cep tipi MP3, MP4 oynatabilen cihazlardan 2 avro; Taşıtlarda kullanılan multimedya özelliğine sahip navigasyon cihazlarından 10 avro alınacakken radyo veya televizyon özelliğine sahip navigasyon cihazlarından 7 avro ücret alınacak.

Radyo veya televizyon özelliğine sahip DVD ya da VCD oynatıcılarından 15 avro bandrol ücreti kesilecek. Radyolu ya da televizyonlu ev sinema sistemlerinden 15 avro kesilecek.

Radyo ve pikap özelliklerine sahip cihazlardan ise 7 avro alınacak. Radyo ve pikap özelliklerine ek olarak kasetçalar özelliği ilave edilen cihazlardan ise 14 avro bandrol ücreti alınacak. Yurt dışından getirilen her cihaza bandrol ücreti bir kereye mahsus olacak. Fiyatlar, 2020 yılı içerisinde geçerli olacak.