Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Yurttaşlar ucuz konuta akın etti

TOKİ’nin düzenlediği 100 bin Yeni Sosyal Konut projesi yoğun ilgi gördü. Türkiye’nin dört bir yanından konut almak için Ziraat Bankasına başvuran yurttaşların sayısı 6 gün içinde 178 bin 302’ye ulaştı. 100 bin adet konuta 1 milyondan fazla başvuru yapılması bekleniyor.

Sabah gazetesinden Seda Tabak’ın haberine göre proje kapsamında İstanbul’da satışa çıkarılan 10 bin konuta 57 bin 653 kişi başvuruda bulundu. İstanbul bu sayıda birinci olurken Başakşehir’deki konutlar için 18 bin 699, Tuzla’daki konutlar için 20 bin 065, Arnavutköy’deki konutlar için ise 18 bin 889 kişi başvuruda bulundu. Bursa 10 bin 198 başvuruyla ikinci sırada yer aldı. Bursa’yı 9 bin 358 adet başvuruyla İzmir izledi.

100 bin Yeni Sosyal Konut‘ta fiyatlar ne kadar?

TOKİ’nin 100 bin Yeni Sosyal Konut projesindeki daireler 140 bin lira ile 210 bin lira arasında değişecek. Daire satın alımlarında yüzde 10 peşinata ek olarak 240 ay vadeli ödeme planı oluşturulacak.

TOKİ’nin imza attığı kampanyadaki konutlar yatay mimarili yapılarda bulunuyor. İki oda ve bir salon konut tipleri 849 lira, Üç oda ve bir salon konut tipleri ise 1022 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuluyor. İki oda ve bir salon daire tipleri için 500 lira, üç oda ve bir salon daire tipleri için 1.000 lira başvuru ücreti alınıyor. Satın alınan dairelerin taksitleri ise sözleşmenin yapıldığı tarihin sonraki ayında başlayacak. Projedeki konutların genişlikleri ise 75 metrekare ile 100 metrekare arasında olacak.  Talep toplama süreci 15 Ocak’a kadar sürdürülecek. Ardından projelerin ihale süreci başlatılacak.

Projeye kimler başvuruda bulunabilir?

Projeye başvuruda bulunabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Ayrıca başvuru yapılacak olan projenin bulunduğu il sınırında en az bir yıl ikamet ediyor olmak ya da o ilin nüfusuna kayıtlı olmak gerekiyor. Öte yandan başvuruda bulunabilmek için kişinin TOKİ’den konut satın almamış olması ve TOKİ’den daha önce kredi çekmemiş olması gerekiyor. Ayrıca, başvuru yapacak kişinin tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı veya kat mülkiyetli bağımsız bir bölüm veya müstakil bir konut bulunmaması gerekiyor. Bu şartları karşılayan ve hane halkı gelirinin 5 bin 500 liranın üstünde olmayan 25 yaşını aşmış tüm yurttaşlar 100 bin Yeni Sosyal Konut projesine başvurabiliyor.