Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

ZDS ile Konut Sigortası arasındaki fark iyi bilinmeli

Türkiye deprem bölgesinde yer alırken Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) yapması gereken 7 milyon civarında konut bulunuyor. Nüfus ve Vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğünün açıkladığı verilere ülkede 16 milyon civarında konut yer alıyor. Bu konutların yaklaşık yüzde 52’lik bir oranında ZDS bulunuyor. Buna göre ülkede 7 milyon civarındaki konutun, Zorunlu Deprem Sigortası yaptırması gerekiyor.

MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Danışman Direktörü Müge Büyükkarakaş, ZDS ile Konut Sigortası ile birlikte yapılmasının ilgili konutu tam olarak güvence altına aldığını belirtti. MAPFRE Sigorta’nın konutlar için özel olarak oluşturduğu Çağdaş Güvence Sigortası ile yangın, hırsızlık ve benzer olumsuz durumlara karşı konutlar güvence altına alınıyor.  

Konut Sigortası’nın primi ise ilgili binanın yapı tarzı, brüt metrekaresi, yapının kullanım şekli,binanın yer aldığı il, ilçe ve mahalleye göre değişiklik gösteriyor. Danışman Direktörü Büyükkarakaş, MAPFRE Sigorta‘nın günde 1 liradan başlayan fiyatlarla Konut Sigortası‘nın yapıldığını kaydetti. 

Sigortalar arasındaki fark iyi bilinmeli

ZDS ile Konut Sigortası arasındaki farkın iyi bilinmediğine dikkat çeken MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Danışman Direktörü Müge Büyükkarakaş, “Zorunlu Deprem Sigortası ile binanızda, depremin ve deprem sonucu meydana gelebilecek yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararlar, poliçenizde belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altındadır. Bunların dışında kalan tüm teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için, deprem teminatı eklenmiş konut sigortalarının tercih edilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Büyükkarakaş “Bina Deprem teminatı, deprem kaynaklı olarak binada oluşan yıkılma ya da kısmi hasarın tazmini için kullanılır ve Zorunlu Deprem Sigortası ile bütünleşik çalışan bir teminattır. Hasar anında öncelikle ZDS’nin limitleri doğrultusunda hasar ödemesi gerçekleşir, kalan tutar konut poliçesinin Bina deprem teminat limitleri çerçevesinde karşılanır. ZDS poliçesi olmayan konutlarda Bina deprem teminatı verilemez. Eşya Deprem teminatı ise; herhangi başka bir poliçeye bağımlı değildir. Depremden kaynaklı evin içinde eşyalara gelen zarar poliçe limitleri çerçevesinde karşılanır.” açıklamalarında bulundu.