Kategoriler
Gündem

Zemini çöken Eskipazar Devlet Hastanesi boşaltılacak

İki yıl önce hizmet vermeye başlayan Eskipazar Devlet Hastanesi, bir süre için Şehit Cafer Demirhan İmam Hatip Ortaokulu ek binasına taşınacak.

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde bulunan 25 yataklı Hastanenin zemini sekiz ay önce çöktü. Çökük alanı genişlerken hastanenin boşaltılıp başka bir adreste hizmet vermesine karar verildi. Hastanenin bahçesinde bulunan zemininde meydana gelen çökme sonrasında zemin etüdü yapıldı.

Zeminin sağlamlaştırılmasına yönelik karar verilirken yaklaşık bir yılı alacak sağlamlaştırma çalışmaları sebebiyle inşaatı 1 Ağustos 2017 yılında tamamlandığı belirtilen Eskipazar Devlet Hastanesi tahliye edilecek. Hastanedeki sağlık hizmeti, Şehit Cafer Demirhan İmam Hatip Ortaokulu bünyesindeki ek binada geçici olarak verilecek.

25 Eylül 2017 tarihinde hizmet vermeye başladığı kaydedilen hastanenin arka tarafında yer alan bahçedeki beton alan çöktü. Yaklaşık 70 metre uzunluğundaki beton zemin, aşağı yönlü olarak bir metre uzunluğunda çöktü. Zemindeki çökük daha da derinlere inerken altından geçen yolun kenarındaki istinat duvarı ve kaldırım da çökmeye başladı. Çökmenin meydana geldiği bölgelere ise güvenlik şeridi çekildi.

Çalışmalar yaklaşık bir yıl sürecek

Yazılı açıklama yapan Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, çalışmaların yaklaşık olarak bir yıl süreceğini belirtti. Müdürlük, hastane binasında herhangi bir hasarın ve tehlikeli bir durumun bulunmadığını aktardı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, yağışlar neticesinde çöken zeminin çevresinde su biriktiğini; yer altında toplanan suların ise zemini yumuşatarak kaymalara yol açmasından çökmenin kaynaklandığını açıkladı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Hastanemizin kesin kabulün tamamlanmasına müteakip çevresindeki zeminde meydana gelen çökmeler nedeniyle; Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından teknik rapor tanzim edilmiş ve bu rapor Bakanlığımıza iletilmiştir. Belirtilen rapor doğrultusunda Bakanlığımız tarafından yerinde incelemeler yapılmış, jeolojik hareketlerin tespiti için sondaj faaliyetleri yürütülmüş ve inklinometre cihazı yerleştirilerek ölçümler yaptırılmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde; hastane binasında herhangi bir hasar ya da tehlikeli bir durum bulunmamakla birlikte yağışlar neticesinde çevresinde biriken ve yer altında toplanan suların zemini yumuşattığı ve kaymalara yol açtığı tespit edilmiştir.

Bu durumun hastane binasına zarar vermemesi için hastane çevresinde su drenaj hattı oluşturulmasına ve çöken bölümlerin çimento enjeksiyonu yöntemiyle sağlamlaştırılmasına karar verilmiştir. Yapılacak tüm bu işlemlerin kapsamlı bir çalışma gerektirmesi ve tahminen 1 yıl kadar sürecek olması nedeniyle vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması adına hastanemiz geçici süreyle boşaltılacaktır. Hastanemiz tekrar faaliyete geçene kadar sağlık hizmetlerimiz; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait Şehit Cafer Demirhan İmam Hatip Ortaokulu ek binasında sürdürülecek olup sağlık hizmet sunumunda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için gerekli tedbirler alınmaktadır.’’

Exit mobile version