Kategoriler
Emlak Haberleri

Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde sona gelindi

Zeytinburnu, Beştelsiz Mahallesi’nde yer alan askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zeytin Burnu Millet bahçesi projesinde çalışmlar hızla devam ediyor.

Yaklaşık 94 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan Zeytinburnu Millet Bahçesi projesinde ön çalışmalar 4 senedir devam ediyordu. Yakın bir zamanda projesi tamamlanan Zeytinburnu Millet Bahçesi projesi için ilk kazma önümüzdeki aylarda vurulacak.

Türkiye’nin ilk Millet bahçesi olma özelliğine sahip olacak projede çalışmalara aralıksız devam ediliyor. Zeytinburnu Belediyesi, askeri lojmanlarda oturanların yeri yerleşim yerlerine taşınmasıya birlikte ilk kazmayı vuracak.

Tapusu 22 Mart 2016 tarihinde alınan ve projesi de yine aynı yıl içerisinde hazırlanan Millet Bahçesi projesi için ilk kazmanın sonbaharda vurulması planlanmaktadır. Sonbaharda başlayacak olan Millet Bahçesi projesinin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Zeytinburnu Millet Bahçesi projesi içerisinde 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekare büyüklüğünde 6 adet egzersiz (Fitness) alanı, 1.800 metrekare yüzölçümüne sahip farklı yaş gruplarına sahip çocuklar için 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2.800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak.

Zeytinburnu Millet Bahçesi tanıtım filmi