Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Ziraat Bankası Enflasyona Endeksli Konut Kredisi verecek

Ziraat Bankası, ev sahibi olmak isteyen müşterileri için Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürününü bugünden itibaren kullanıma sundu. Bankadan yapılan açıklamada, kredi faiz oranının 1-120 aya kadar olan vadede TÜFE+0,19 (aylık) marj oranı olarak belirlendiği kaydedildi.

Bu konut kredisi ile ilerleyen dönemlerde enflasyon oranlarında ve finansman koşullarındaki olumlu gelişmelerle vatandaşların uygun koşullarda ev sahibi olması hedefleniyor.

Bugünden itibaren uygulamaya konulan Enflasyona Endeksli Konut Kredisi, en çok gelecek dönemlerde faiz oranlarının düşmesini bekleyen müşterilerin taleplerini karşılamak amacıyla hazırlandı. Bu ürüne ilişkin faiz oranı şunlardan oluşacak: Enflasyon Oranı (TÜFE) + Banka Tarafından Belirlenecek Marj Oranı toplamı. Kredi faiz oranları ise müşteriler tarafından kredi kullandırım aşamasında seçilecek dönemlerde (6 veya 12 aylık) enflasyon oranına (TÜFE) göre güncellenecek.

Bu krediyle satın alınacak evlerin yüzde 80’ine kadar kredi kullanabilmek ve 120 aya kadar vade yapabilmek mümkün. Erken ödeme durumunda hiçbir ücret alınmayacak. Müşteriler kredi vade süresi içerisinde dilediklerinde sabit faizli konut kredisi ürününe de geçiş yapabilme imkânına sahip olacak.

Merkez Bankası endeksi kullanılacak

İşlemler esnasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) TÜFE Endeksi kullanılacak. İşlemlerde TÜİK’in açıkladığı en güncel TÜFE yıllık yüzde değişim oranları esas alınacak. Enflasyona Endeksli Konut Kredisi uygulamasında faiz oranı, son açıklanan TÜFE yıllık yüzde değişim oranına bankaca belirlenen marj oranı eklenerek bulunacak.

Bu faiz oranlarında, müşteriler tarafından kredi kullandırım evresinde seçilecek 6 ya da 12 aylık periyotlarda, enflasyon oranına göre dönemsel olarak güncellemeler yapılacak. Sözleşmede açıklanan dönemlerde faiz oranı güncellemesi yapılırken, mevcut aydan bir önceki ayda TÜİK tarafından açıklanan TÜFE yıllık yüzde değişim oranları esas olarak alınacak.

Enflasyona Endeksli Konut Kredisi faiz oranı, Ziraat Bankası tarafından 1-120 aya kadar vadede TÜFE+0,19 (aylık) marj oranı olarak kararlaştırıldı.