Kategoriler
Emlak Haberleri

Ziya Yılmaz “Konut satışları artacak”

Üç kamu bankası tarafından başlatılan destek paketleri kapsamında açıklamalarda bulunan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya YILMAZ, konut almanın tam zamanı olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Bu destek kampanyası çok isabetli olmuş ve 15 yıl vade Cumhuriyet tarihinde gördüğümüz en düşük faiz oranı oldu. Cumhuriyet tarihinde farklı bir oran görüyoruz. Şu anda 15 yıl vade görüyoruz, yüzde 0.64 faiz oranı görüyoruz. Bu hem bizim konut sektöründen satışlara çok ciddi hız kazandırıp arttıracaktır. Hem de bir taraftan tabii ki bizim satışları arttıracak, imalatlar artacaktır. İmalatlarla beraber tabii ki girdi kalemlerimizin alt kalemleri hareketlendirecek. Bu vesileyle tüm alt sektör hareketlenmiş olacak. Takdir edersiniz ki konut sektörü üretim de çok ciddi bir paya sahip birçok alana hareketlendiriyor. Demirinden mobilyasından beyaz eşyasından, çivisinden telinden birçok ürüne dokunuyoruz.

Bu nedenle destek paketi bizim açımızdan çok faydalı oldu. Geçen sene 1.350.000 adet konut satışı gerçekleştirilmişti. Bundan sonra herhalde yine o civarı bir büyüme yakalarız diye düşünüyorum. Bu destek paketi konut sektörü için çok isabetli oldu çok faydalı oldu. 12 ay ödemesiz olması ayrıca bir artı bir değer katacaktır. Bu dönemin tüketiciler tarafından da iyi değerlendirilmesini kesinlikle tavsiye ediyorum.

İkinci el konutlarla ilgili süreci bir kenara bırakacak olursak sizin tüketicilere ya da müşterilerinize kampanyalarımız olacak mı? Bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat sektörüne de bazı görevler düşüyor bu kapsamda fiyatlarda bir artışın da olmaması gerekir ifadesini kullanmıştı. Siz bu kampanya sonrasında nasıl adımlar atacağınızı ve sektöre dair düşüncelerinizi merak ediyoruz.

Kesinlikle katılıyorum ben artış olacağını düşünmüyorum, çünkü sektör zaten kendi mevcut elindeki projeleri bitirmek ve yeni yatırımlarını devam ettirmek istiyor. Bu nedenle ben fiyatlarda bir artışın olacağını işin doğrusu beklemiyorum.

Emlak Konut’tan daha önce aldığımız 2 tane yer vardı. Bunlardan birisi Çekmeköy’de birisi de Nişantaşı’nda yer alıyor. Bunların ikisinin de ruhsatlarını aldık. Çekmeköy’deki proje ile ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu kampanya ile beraber devletimizin bu gösterdiği güzel gelişme ile beraber biz de kampanyalarımızı başlayacağız. Ben bundan sonra da inanıyorum ki inşaat sektörü de birçok kampanyaları yapacaktır.” dedi.